Wednesday, August 22, 2012

ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:


“Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε πριν από λίγο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος δεν θα εορτάσει την Πέμπτη 23 Αυγούστου ημέρα της ονομαστικής του εορτής.


Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης μας ενημερώνει ότι, ο κ. Ειρηναίος δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του, συμμεριζόμενος την γενικότερη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας και την οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυσκολεύει τους ανθρώπους του τόπου.”


Συγχαίρουμε εγκαρδίως τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο για την ευαισθησία του να μην εορτάσει τα ονοματήριά του εν μέσω προωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει την αγαπημένη μας πατρίδα.


Παράλληλα ευχόμαστε κάθε παρά Κυρίου ευλογία για την επικείμενη Πατριαρχική επίσκεψη στην Εκκλησία της Κρήτης.


Εκφράζουμε την ελπίδα ότι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος και οι άλλοι ιεράρχες της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης θα υποδεχθούν μεν καθηκόντως προφρόνως τον Παναγιότατο, αλλά δεν θα επιτρέψουν να γίνει καμία αχρείαστη σπατάλη κατά την υποδοχή του υψηλού επισκέπτη.


Η αγάπη των Κρητών προς τον Παναγιότατο αρκεί για να εκδηλώσει τον σεβασμό προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.


Παράλληλα ελπίζουμε ότι ο Πατριάρχης, ο κ. Παπαδερός και οι άλλοι παράγοντες της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης που θα φιλοξενήσουν την Κεντρική Επιτροπή του Π.Σ.Ε. από 28 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου, δεν θα εκτραπούν σε οικουμενιστικές ασχημίες κατά τη μετάβαση του Παναγιότατου στην Ακαδημία και την προσφώνηση των συνέδρων της κεντρικής επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (γράφε αιρέσεων), που θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία της Κρήτης σε λίγες μέρες.


Οι πιστοί είναι από καιρό κυριολεκτικά αποκαρδιωμένοι εξαιτίας των οικουμενιστικών ακροβατισμών πολλών ηγετών της Εκκλησίας.


Καιρός να τερματιστούν ανέκκλητα αυτά τα έκτροπα.

No comments:

Post a Comment