Thursday, August 9, 2012

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΜΑΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΜΑΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================

Διαβάζουμε στο “Πενταπόσταγμα”:


“Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας βοήθησε σημαντικά δύο Βρετανίδες οι οποίες έχασαν τη δουλειά τους επειδή φορούσαν θρησκευτικά σύμβολα στο χώρο εργασίας τους, καθώς η υπόθεση προωθήθηκε πλέον στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Η υπάλληλος ελέγχου εισιτηρίων στην British Airways Naida Eweida και η νοσηλεύτρια Shirley Chaplin απολύθηκαν επειδή φορούσαν σταυρό στο χώρο εργασίας τους!!!


Η Βρετανική αεροπορική εταιρία δήλωσε προς την Eweida ότι το “σύμβολο παραβίαζε την ομοιομορφία της στολής εργασίας”(!!!).


Το 2007, η British Airways άλλαξε πολιτική και επιτρέπει στους εργαζομένους να φορούν θρησκευτικά σύμβολα.


Στην έτερη υπόθεση, η Shirley Chaplin βίωσε την απαγόρευση συνέχισης της εργασίας της σε νοσοκομείο του Exeter, επειδή αρνιόταν να κρύψει το σταυρό που φορούσε.


Τα Αγγλικά Δικαστήρια δεν δικαίωσαν τις δύο γυναίκες, τα οποία και αποφάσισαν ότι “το δικαίωμα να φορούν σταυρό δεν είχε ως βάση εγγύησης τον Ευρωπαϊκό νόμο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων”(!!!).


Εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας δήλωσε ότι η εν λόγω απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου είναι "ανησυχητική" υπό το φως της "απόρριψης της ταυτότητας καταγωγής τους από την Ευρώπη", και ιδιαίτερα υπό το γεγονός ότι οι απαγορεύσεις αυτές δεν ισχύουν για τις άλλες θρησκείες…


Πλέον, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχει υποβάλει μια νέα μήνυση σχετικά, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα επανεξετάσει την υπόθεση των δύο γυναικών το Σεπτέμβριο.”


Η Ρωσική Ομοσπονδία λοιπόν αποδεικνύεται προασπιστής των δικαιωμάτων των χριστιανών σε μια Ευρώπη η οποία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις χριστιανικές της ρίζες. Ευγνωμόνως οι απανταχού της γης πιστοί στρέφουν τις ευχαριστίες προς την Ρωσική Ομοσπονδία και το Πατριαρχείο Μόσχας.


Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” σε ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:


“Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέθεσε το Πατριαρχείο Μόσχας σε λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Να αναφερθεί ότι το πόσο συγκεντρώθηκε από την Ρωσική Εκκλησία με ευλογία του Πατριάρχη Κυρίλλου, για την ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης στην Ελλάδα.


Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, έχει δηλώσει ότι η οικονομική βοήθεια θα συνεχιστεί και στο μέλλον.


Ακόμη στην Ιερά Σύνοδο απεστάλη συνοδευτική επιστολή, όπου αναφέρεται ότι το ποσό προορίζεται για την οργάνωση των συσσιτίων.”


Γενναία ποσά και μάλιστα από το υστέρημα του ομόδοξου Ρωσικού λαού, ο οποίος ακόμη και μέσα από τη δική του ανέχεια δίνει από το υστέρημά του για τους αναξιοπαθούντες Ορθόδοξους της Ελλάδας.


Ποιος απροκατάληπτος άνθρωπος δεν εκτιμά βαθύτατα αυτή την χειρονομία; Οχι μόνον για το ύψος της βοήθειας και για την υπόσχεση ότι θα συνεχιστούν οι έρανοι, αλλά για τον ηγετικό ρόλο που αναλαμβάνει η Εκκλησία της Ρωσίας για να αποδειχθεί προστάτης των ορθόδοξων σε κάθε γωνιά της γης.


Μόλις χθες διαβάσαμε την αναφορά για τη γενναία χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση των μνημείων του Κόσοβου, σήμερα ακούμε για τη γενναία εισφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας και πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για την προσφυγή στη δικαιοσύνη για να προσταστευθούν τα δικαιώματα των χριστιανών οι οποίοι επισπράττουν τα επίχειρα της “χριστιανοφοβίας” που αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη εξαιτίας της “πολιτικής ορθότητας”.


No comments:

Post a Comment