Tuesday, August 28, 2012

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΔΙ' ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΣΕΒ. ΖΙΜΠΑΠΟΥΕ













ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΔΙ’ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΖΙΜΠΑΠΟΥΕ


Του Παναγιωτη Τελεβάντου

==================


Από άρθρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ για το συνέδριο των αποδήμων στην Κύπρο παραθέτω το πιο κάτω απόσπασμα με το οποίο συμφωνώ μέχρι τέλους.


Αναφέρει ο Σεβασμιότατος:


“Μια άλλη αγωνία μου είναι οι συνεχείς απειλές της Τουρκίας σε βάρος του Ελληνισμού. Θέλω να πιστεύω ότι τα φορολογικά έσοδα για το ταμείο της Άμυνας χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης. Αν συμβαίνει το αντίθετο, τότε έχουμε να κάνουμε με εθνικό έγκλημα.


Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Α’ (όχι ο δεύτερος), ο διάδοχος του Εθνάρχη Μακαρίου, αποδεικνύεται και μετά θάνατον να δικαιώνεται, ότι δηλαδή πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι να κατακτήσει ολόκληρη την Κύπρο.


Γι’ αυτό και δεν μας αναγνωρίζει, έστω κι αν έχουμε την Προεδρία ολόκληρης της ΕΕ, γι’ αυτό και ξεδιάντροπα θέλει να δώσει αυτή άδειες στα οικόπεδα της Κύπρου για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.


Όπως δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι το 1974 η Τουρκία θα έκανε τη βάρβαρη εισβολή της στην Κύπρο, φαίνεται ότι συνεχίζουμε ακόμη με τον ίδιο λήθαργο της μνήμης να βλέπουμε την όλη προετοιμασία της Τουρκίας, όταν της δοθεί η ευκαιρία να καταβάλει ολόκληρη την Κύπρο.


Γιατί;


H Τουρκία έχει ενισχυμένο στρατό στην Κύπρο, σχεδόν τετραπλάσιον από το δικό μας (εμείς 13,000 κι αυτοί 49,000), τετραπλάσια τανκς και το χειρότερο μετά την κατάρρευση του περίφημου ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Ελλάδα, έχουν και την υπεροχή της πολεμικής αεροπορίας.


Αυτή η υπεροχή, μάλιστα εξασφαλίζει με μαθηματική ακρίβεια την επιτυχή έκβαση της Τουρκίας για μια επέλαση στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, λόγω του ότι με τους διάφορους γνωστούς τρόπους των παρεμβάσεων των δήθεν εγγυητριών μας Δυνάμεων, μας απαγόρευσαν να εγκατασταθούν οι γνωστοί SS-300.


Πρόθεση μου δεν είναι να συμβάλω σε οποιανδήποτε μορφή πανικού, αλλά στην εθνική αφύπνιση όλων μας για το μέλλον αυτού του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας.”


Ο Σεβ. Ζιμπάπουε έχει δίκαιο.


Οι Tούρκοι ένα μόνον επιδιώκουν στην Κύπρο: Να την καταβροχθίσουν ολόκληρη.


Ο μόνος ή για να ακριβολογούμε ένας από τους ελάχιστους που αντελήφθη από την αρχή σωστά τις προθέσεις των Τούρκων ήταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Α΄, ο οποίος ήδη ως Μητροπολίτης Πάφου έλεγε προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Τουρκία με τις συνομιλίες επιδιώκει ένα και μόνον πράγμα: Να καταβροχθίσει ολόκληρη την Κύπρο.


Εκφράζω την πιο ειλικρινή χαρά μου επειδή ο Σεβασμιότατος Ζιμπάπουε κατέγραψε αυτή την αλήθεια στο άρθρο του που δημοσίευσε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ.


Οι Αμερικανοί, Σεβασμιότατε, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, συνηθίζουν να λένε: “I couldn’t agree more!”

No comments:

Post a Comment