Monday, August 6, 2012

ΑΓΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ;














ΑΓΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ";

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε κήρυγμά του για την εορτή της Μεταμορφώσεως:

“Εκπλήσσεται κανείς, πώς είναι δυνατόν μετά από μια τόσο μακρά συμπόρευση του λαού μας με την Ορθόδοξη πίστη, να πιστεύουν πολλοί σήμερα ότι μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα χωρίς τον Χριστό, στο όνομα ενός επίπλαστου προοδευτισμού. Μια κοινωνία χωρίς Χριστό και Ορθοδοξία θα είναι η πλέον καταστροφική για τον τόπο…

Είναι η ώρα να επιδιώξουμε την πραγματική μας μεταμόρφωση, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επιστροφή στον Χριστό και στην Ορθόδοξη πίστη μας, στις αξίες που χάσαμε, στην οικογένεια που κλονίσαμε, στην συνοχή που διακυβεύουμε, στην αγάπη για την πατρίδα, που τόσο βασανίζουμε. Χωρίς Χριστό δεν υπάρχει σωτηρία για τον τόπο. Αυτός είναι η ελπίδα και η απαντοχή, Αυτός μπορεί να μεταμορφώσει τις ψυχές και τον κόσμο μας…». (Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Ρομφάια").

Εμπνέουν όντως οι ωραίοι λόγοι του Σεβασμιότατου. Χωρίς την Ορθοδοξία θα δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα αποδειχθεί καταστροφική για τον τόπο μας.

Αλλά και ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος ως επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού οφείλει καθηκόντως να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Γνωρίζει τον σεισμό των συνειδήσεων που προκαλεί η Θεολογική Ακαδημία της Μητροπόλεως του. Οικουμενισμός, Νεοβαρλααμισμός, νεωτερισμοί, Νεορθοδοξία βρίσκονται στην ημερησία διάταξη της Ακαδημίας.

Ας την χαλιναγωγήσει επομένως από την κατά γκρεμό πορεία της και ας την καθοδηγήσει να διδάσκει και να προβληματίζει ορθόδοξα τους πιστούς.

Σεβασμιότατε! Γιατί δεν προτείνετε τη θέση του Συντονιστή της Ακαδημίας πρόσωπο φερέγγυο ορθοδόξως για να κατευθύνει το έργο της;

Υπάρχει πιο φερέγγυος Ακαδημαικός θεολόγος σήμερα στην Ελλάδα από τον κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη;

Το επιστημονικό του κύρος είναι αδιαμφισβήτητο.

Το ορθόδοξο του φρόνημα αψεγάδιαστο.

Το ήθος του υποδειγματικό.

Δεν νομίζετε ότι είναι το πιο φερέγγυο πρόσωπο για να αναλάβει τον συντονισμό της Ακαδημίας;

Σκεφτείτε τούτο μόνον. Αν ο κ. Τσελεγγίδης αποδεχθεί τον ρόλο του Συντονιστή της Ακαδημίας εν μιά νυκτί οι μετοχές της Ακαδημίας αλλά και οι δικές σας μετοχές ως ορθόδοξου επισκόπου θα εκτιναχθούν στα ύψη. Ο σκανδαλισμός που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σε βάρος σας και σε βάρος του ποιμαντικού έργου της Μητροπολέως σας θα εξαφανιστεί αμέσως και η συμβολή σας για να τεθεί η Ορθοδοξία "επί την λυχνίαν" θα αυξηθεί κατακόρυφα.

No comments:

Post a Comment