Saturday, August 11, 2012

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΩΣΤΑ ΝΟΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΩΝ


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΙΚΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΝΟΥΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ*

=========

Ανώνυμος είπε...

Νούσης, ο νεοπατέρας!

Χα, χα! Περιμέναμε το Νούση να μας απελευθερώσει απ’ τα δεσμά της δυτικής θεολογίας!


Ανώνυμος είπε...

Αν του αρέσει η πλατεία και ευρύχωρος οδός κάτι τέτοιο αποτελεί δικό του ζήτημα.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δύο φορές έχει εκδώσει ομόφωνες εγκυκλίους που κονιορτοποιούν τα Νούσεια φληναφήματα.

Ο Νούσης καλό θα κάνει τις ετεροδιδασκαλίες του περί τεκνογονίας να τις κρατήσει για τον εαυτό του και την κλίνη του.

Ανώνυμος είπε...


Παλιά οι άνθρωποι που σεβόντουσαν το Θεό και το νόμο Του έλεγαν ότι θα κάνουμε όσα παιδιά θέλει κι όσα μας δώσει ο Θεό.

Σήμερα λένε θα κάνουμε όσα θέλουμε εμείς!

Δε βαριέσαι αδελφέ!

Να χαλάσουμε την καλοπέρασή μας και τη ζαχαρένια μας!

Δυστυχώς και μέσα στο χώρο της Εκκλησίας ακούει κανείς τέτοιες απόψεις!

Όσο περνάει ο καιρός οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο καλοπερασάκηδες!

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά δεν ανήκουν σε μας αλλά στο Θεό.

Δεν αποτελούν προέκταση δική μας αλλά μας τα εμπιστεύεται ο Θεός προκειμένου με τη βοήθεια της πανσθενουργού Χάριτός του πρώτιστα και με τη δικής μας συμβολή ακόλουθα να γίνουν πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών.

Είναι αδιανόητο να βάζουμε το δικό μας θέλημα στον αριθμό των παιδιών.

Ο Θεός πρόσταξε να αυξανόμαστε και πληθυνόμαστε.

Από χριστιανικής πλευράς είναι αδιανόητη η αποφυγή της τεκνογονίας εκτός εάν υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας και ενδεχόμενη τεκνοποίηση συνιστά σοβαρή απειλή για τη ζωή της κυοφορούσας.

Υπερπολύτεκνος

Υ.Γ. Από πότε κε Νούση οι γέροντες - άγιοι υπέρκεινται της Εκκλησίας και των κανόνων της; Άγιος κε Νούση δε σημαίνει και αλάθητος.

Κώστα Νούσης είπε...

Είναι αξιοθαύμαστες οι αξιοθρήνητες άμυνες των νεροχριστιανούληδων της ούτως ή άλλως εκκοσμικευμένης εποχής μας, που θεωρούν ότι ανθίστανται στη χαλάρωση των ηθών και εφαρμόζουν τον νόμο του Θεού (εννοείται πάντα αυτόν της πολυτεκνίας και της μη αποφυγής της τεκνογονίας).
Το πιο θλιβερό σε όλα τα παραπάνω σχόλια είναι η πρόταξη του δικού μας θελήματος πάνω και πριν από το θέλημα του Θεού. Αγγίζουν οι μεγάλοι αυτοί “αγιοι” σε κάποιες στιγμές και τα όρια της βλασφημίας. Για παράδειγμα ούτε λόγος να γίνεται για όσα είπε επί του θέματος ο Παύλος, ο Πορφύριος και ο Χρυσόστομος. Ισως να κάνουν λάθος και οι τρεις τους και η δική τους ερμηνεία των κανόνων να είναι αλάθητη! Μετά, ας αφήσουμε το θέλημα του Θεού στην άκρη στο θέμα αυτό. Δεν ξέρω πράγματι αν Τον ρωτούσαμε πόσο θα μας έλεγε ότι του αρέσει το αράδιασμα από μερικούς κρετίνους μιας ντουζίνας παιδιών που τα διαπαιδαγωγούν σαν τα μούτρα τους. Αφήστε, ευλογημενοι, το θέλημα του Θεού στην ακρη, όπως το κάνετε άλλωστε εκεί που δε σας συμφέρει.

Aνώνυμος είπε:

Ναι κύριε Νούση!

Εφαρμόζουν οι πολύτεκνοι το θέλημα του Θεού εν μέσω γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης, αψηφώντας τις ειρωνείες και τα σκώμματα των ψευτοπροοδευτικών και στομαχοφρόνων συνανθρώπων τους!

Και αντί ευσήμων συ τους ειρωνεύεσαι και τους απαξιώνεις!

Πρόκειται περί ηρωισμού κύριε Νούση.

Αλλά πού να το καταλάβεις εσύ που έχεις την ειρωνεία στο τσεπάκι σου!


Ανώνυμος είπε...

Η κυριότερη αιτία αποφυγής της τεκνογονίας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην πρόνοια του Θεού.

Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν επιθυμεί την ανάληψη ευθυνών.

Τα παιδιά θεωρούνται περιττό βάρος.

Το ιδανικό της καλοπέρασης κυριαρχεί στη συμπεριφορά των περισσοτέρων.

Δυστυχώς η εκκοσμικευμένη αυτή αντίληψη παρεισέφρυσε και στο χώρο της Εκκλησίας όπως καταφαίνεται σαφώς απ τις απόψεις του Κ.Ν. αλλά και άλλων νεοορθόδοξων όπως και πολλές άλλες στρεβλές αντιλήψεις.


Κώστα Νούσης είπε...

Η σύγχυση στους χριστιανούς νόες διαφαίνεται από την εύκοπη μεταπήδηση από το ένα θέμα στο άλλο. Ξεκινήσαμε από την αποφυγή και τώρα μετέβημεν στην πολυτεκνία. Οχι, αγαπητέ, δεν επικροτώ την κακώς εννοουμένη πολυτεκνία, για την οποία δε γίνεται στα λειτουργικά κείμενα λόγος παρά δι' ευτεκνίαν. πολύτεκνοι είναι και στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, οι μουσουλμάνοι, οι Ρομ, οι Παλιοημερολογίτες και ακόμα και άθεοι τραγουδιστές ροκ συγκροτημάτων - αλλη φορα θα σου πω ποιοι. Τι λες; Να τους θαυμασω και αυτους;;;
Το πιο εξοργιστικό όμως είναι σχολιαστής που χαρακτηριζει στρεβλές και εκκοσμικευμένες τις απόψεις των μεγάλων μας Αγίων - διότι αυτές επικαλούμαι, όχι ημέτερες φαντασίες - άρα και εκείνους νεορθόδοξους σαν εμένα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Νούση, μήπως το χουμε παρακάνει λιγάκι με τους γέροντες; Μήπως τους βάλαμε πιο πάνω κι απ’ το Ευαγγέλιο και το consensus patrum;


ΠΗΓΗ:


Ιδιωτική οδός

No comments:

Post a Comment