Tuesday, August 21, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

____________


Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη, Αγίου Ορους, Γιατί αρνούμαι να παραλάβω την “Κάρτα του πολίτη”, Εκδόσεις Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη, Αγιον Ορος 2011, σσ. 272.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Είναι το δεύτερο βιβλίο που εκδίδει το Κελλίον του Αγίου Νικολάου στο Μπουραζέρη αναφορικά με το ηλεκτρονικό φακέλλωμα.


Και τα δύο βιβλία που εξέδωσε κινούνται προς την ορθή γραμμή αναφορικά με το θέμα:


Καλούν σε αντίσταση εναντίον όσων επιδιώκουν να υποδουλώσουν την ελευθερία των ανθρώπων με την ηλεκτρονική φυλακή και προκρίνουν την μετάνοια - και όχι τη φοβία - ως αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής της.


Επισημαίνουν τους κινδύνους που απορρέουν από την ηλεκτρονική φυλακή πλην όμως δεν οδηγούν τους πιστούς σε εφάμαρτη περιέργεια ή σε παρανοική φοβία αλλά σε βαθύτερο σύνδεσμο με τον Χριστό και την Εκκλησία Του.


Αυτή ακριβώς είναι η ορθή στάση στο θέμα της ηλεκτρονικής φυλακής.


Το αυτεξούσιον του ανθρώπου δεν κινδυνεύει από τίποτα.


Αφού ο ίδιος ο Θεός δεν το παραβιάζει θα επιτρέψει ποτέ να το παραβιάσει ο διάβολος ή ο Αντίχριστος;


Μόνον από τα δικά μας πάθη κινδυνεύει το αυτεξούσιον.


Αν δεν αμαυρώσουμε το κατ’ εικόνα, αν δεν έχουμε μετάνοια για τις αμαρτίες μας, αν δεν υποτάξουμε τον εαυτό μας στα πάθη μας, κανένας ΑΛΛΟΣ δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το αυτεξούσιον, το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας του προσώπου.


Αν όμως γίνουμε δούλοι της αμαρτίας και αν υποδεχόμαστε ευχαρίστως τους πειρασμούς του διαβόλου, η ελευθερία μας διέρχεται έσχατον κίνδυνο, είτε ζούμε είτε δεν ζούμε ημέρες Αντιχρίστου.


Τα θερμά μας συγχαρητήρια, λοιπόν, στους καλούς πατέρες του Κελλίου Αγιος Νικόλαος στο Μπουρατζέρη για την εύστοχη τοποθέτηση του θέματος.

No comments:

Post a Comment