Wednesday, July 11, 2012

ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ! ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ!


ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ. ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Πολύ συγκινητικά τα λόγια που είπε σήμερα στο Φανάρι ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος για την Αγία Ευφημία.


Διαβάζουμε στο “Φως Φαναρίου” ρεπορτάζ του κ. Νικόλαου Μαγγίνα:


«Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον».


Χρησιμοποιώντας την ευαγγελική αυτή ρήση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε αντιδιαστολή με το μικρό ποίμνιο που έχει απομείνει στην Κωνσταντινούπολη, απευθύνθηκε με λόγους εγκάρδιους προς τα πλήθη των πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού που κατέκλυσαν σήμερα τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας, της οποίας ολόσωμο το Άγιο Λείψανο φυλάσσεται άφθορο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Ο Πατριάρχης έδωσε στους προσκυνητές σαφές μήνυμα ότι η Ρωμιοσύνη της Πόλης στέκεται όρθια, παρά τη συρρίκνωση, προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες που ήδη διαφαίνονται.


"Και ούτος ο αριθμός ικανός. Tα λόγια αυτά από την ιστορία μας εφαρμόζονται πλήρως εις την δική μας περίπτωση εδώ, της ομογενείας της Κωνσταντινουπόλεως που είναι γύρω από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο δηλαδή και αυτοί οι λίγοι που μείναμε είμαστε ικανοί, με την χάρη του Θεού να φυλάξουμε την μεγάλη κληρονομιά των πατέρων μας, την παρακαταθήκη, τις παραδόσεις μας, να δίνουμε την χριστιανική μαρτυρία σε αυτή την Πόλη των πατέρων μας".


Λόγοι φιλάγιοι, λόγοι ορθόδοξοι, λόγοι παραδοσιακοί, λόγοι ευαγγελικοί που αναπαύουν την ορθόδοξη ψυχή.


Πλην όμως δεν γίνονται πιστευτοί.


Ο λόγος;


Ο Παναγιότατος που τιμά με τόσο ωραία λόγια την Παράδοση και την Αγία Ευφημία είναι ο ίδιος Πρωθιεράρχης, ο οποίος όρισε τον αείμνηστο Δαμασκηνό (Παπανδρέου) - Μητροπολίτη τότε Ελβετίας (μετέπειτα Αδριανουπόλεως)-, επικεφαλής του Διαλόγου της Ορθοδοξίας με τους Μονοφυσίτες τους οποίους οι Οικουμενιστές - με δολιότητα φερόμενοι - μετονόμασαν σταδιακά σε “Αντιχαλκηδόνιους”, ύστερα “Προχαλκηδόνιους” και τελικά σε “Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες”!!!.


Τι σύμπτωση! Τον ίδιο όρο που χρησιμοποιεί η Β΄ Βατικάνεια Σύνοδος για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τις Μονοφυσιτικές και Ουνιτικές “Εκκλησίες”!!!


Ως γνωστόν ο αείμνηστος Δαμασκηνός υπέγραψε στο Σαμπεζύ την προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία με τους Μονοφυσίτες και ατίμασε έτσι τους Αγίους Πατέρες της Δ΄ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου.


Πώς επομένως, Παναγιότατε, εσείς που φυλάττετε στο Φανάρι το άφθαρτο και ευωδιάζον λείψανο της Αγίας Ευφημίας μιλάτε για την ικανότητά σας, “με την χάρη του Θεού να φυλάξουμε την μεγάλη κληρονομιά των πατέρων μας, την παρακαταθήκη, τις παραδόσεις μας, να δίνουμε την χριστιανική μαρτυρία σε αυτή την Πόλη των πατέρων μας";


Τα μεν χείλη σας, Παναγιότατε, τιμούν τους Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και την Αγία Ευφημία που επεκύρωσε τον όρο της Συνόδου με το υπερφυές σημείο, οι αποφάσεις όμως του εκπροσώπου σας στο Σαμπεζύ ατίμασαν και τους Αγίους Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και την Αγία Ευφημία.


Μήπως πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε ότι οι οικουμενιστικοί ακροβατισμοί του Φαναρίου είναι το πριόνι που ξυλεύει το κλωνάρι της Παράδοσης στο οποίο κάθεται ως επί θρόνον χρυσό η καθέδρα της Ορθοδοξίας;


No comments:

Post a Comment