Wednesday, July 18, 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ



ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου


=====================


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” δημοσίευμα της εφημερίδας “Το έθνος”:


“Ιερέας ομολόγησε ότι από το 1970 μέχρι το 2000 κακοποίησε σεξουαλικά, δεκάδες ανήλικα αγόρια στις περιοχές της Λιλ και της Δουνκέρκης, στην Γαλλία.


Ο 68χρονος ιερέας Φιλίπ Ντ, της ενορίας Νοτρ Νταμ στην περιοχή Νορ πα ντε Γκαλέ, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια και βιασμούς αγοριών κάτω των 15 ετών, ομολόγησε τις πράξεις του και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Nord Éclair, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες ενήλικων σήμερα καθολικών, που επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν θύματα του εν λόγω ιερέα. Οι αρχές ευελπιστούν να συγκεντρώσουν και άλλες μαρτυρίες τώρα που έγινε γνωστή η σύλληψη”.


Αυτό που ίσως πολλοί δεν συνειδητοποιούν είναι το είδος του εγκλήματος που συντελείται συστηματικά για αιώνες στον Παπισμό.


Ας αρχίσουμε από το αυτονόητο. Δεν είναι παράξενο ότι υπάρχουν παπικοί κληρικοί ανάξιοι της κλήσης τους. Και στην Ορθοδοξία υπάρχουν! Σε όλες τις θρησκείες βρίσκεις ανάξιους εκπρόσωπους των θρησκειών που εκπροσωπούν.


Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι καν ότι το Βατικανό άφηνε ατιμώρητους τους παιδεραστές φραγκοπαπάδες.


Το χειρότερο είναι ότι - με πλήρη συναίσθηση του τι θα συνέβαινε - μετέθετε τους παιδεραστές φραγκοπαπάδες σε άλλες ενορίες για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το “Θεάρεστο” έργο τους.!!!


Στο απίστευτο αυτό έγκλημα εμπλέκονται όχι απλά πολλοί ηγέτες του Παπισμού, αλλά ο ίδιος ο μηχανισμός του Βατικανού.


Ο σημερινός Πάπας Βενέδιτκος ΙΣΤ΄ λ.χ. ως Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Μονάχου εφάρμοσε αυτή τη συγκάλυψη των παιδεραστών φραγκοπαπάδων μια πρακτική που συνέχισε και ως "Επικεφαλής της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστης" του Βατικανού.


Τι να πει κανείς;

No comments:

Post a Comment