Wednesday, July 25, 2012

Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ


Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

====================


Αναφέρει σχολιαστής του ιστολογίου “Ιδιωτική οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου στην ανάρτηση ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΑΟΥ Σ' ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΡΙΖΕΣ:


"Απαράδεκτος τελετουργικώς ο ενδυματολογικός τρόπος κατά την έκπλυση της Αγ. Τραπέζης και την καθιέρωση των Ιερών Αντιμηνσίων όπως αποθανατίζεται εδώ! Το Ιερόν Σάββανον φέρεται υπό του Αρχιερέως ασκεπούς όντος και ουχί φέροντος μίτραν επί κεφαλής!" αναφέρει σχολιαστής.


Ορθά! Αλλά σύμφωνος με το ήθος του Κοζάνης.”


Δυστυχώς. Ο Σεβασμιότατος είναι συνεπέστατος με την κραυγαλέα ασυνέπεια του σε θέματα πίστεως.


Μέχρι την έκπλυση της Αγίας Τράπεζας κυκλοφορεί με τη μίτρα.


Καμία απολύτως εντύπωση δεν μας προξενεί φυσικά η συμπεριφορά του επειδή πέρασε από την Αστόρια για μακρό χρονικό διάστημα και έτσι τον γνωρίζουμε - κατά τη λαική έφραση - “όπως τον παρά τον κάλπικο”.


Ο πλήρης τίτλος του δεν πρέπει να είναι Σερβίων και Κοζάνης Παύλος αλλά Σερβίων, Κρίστιαν ντιόρ, Μερσεντές, Κούτζι, Αρμάνι και Κοζάνης Παύλος.


Κούφος άνθρωπος χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο που μεταφέρει μέχρι το Ιερό Βήμα τον ναρκισσισμό του.


Πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο η αναφορά στο πρόσωπό του εκτός από το ότι κατορθώνει (κατόρθωμα να σου πετύχει!) να προξενήσει ζημιά στην Εκκλησία με πολλούς τρόπους.


Το πιο ενοχλητικό (πέραν της γελοιοποίησης της επίσκεψης του Πατριάρχη) είναι το γεγονός ότι στέρησε σε χιλιάδες ανθρώπους τη δυνατότητα να εξομολογούνται στον πνευματικό τους ένα λίαν αξιόλογο και ενάρετο κληρικό τον π. Αυγουστίνο Μύρου.


Δεν φτάνει που ο ίδιος προξενεί απλόχερα ζημιές όπου αγγίξει το χέρι του δεν αφήνει ούτε όσους είναι σε θέση με τη χάρη του Θεού να κάνουν κάτι καλό να ενεργήσουν χωρίς να παρεμβάλει εμπόδια.


Δεν σκέφτεται αν μη τι άλλο ότι ο π. Αυγουστίνος Μύρου αξιολογικά έπρεπε να είναι ο Μητροπολίτης Κοζάνης και ότι ο ίδιος είναι επίσκοπος ΜΟΝΟΝ λόγω της κακοήθειας του μακαριστού Χριστόδουλου;

No comments:

Post a Comment