Friday, July 13, 2012

ΟΙ ΠΡΟΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΚΟΣΜΑ


ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΚΟΣΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας για τον παραδοσιακό Μητροπολίτη Ακαρνανίας κ. Κοσμά:


“Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την εορτή συνεχάρη τον π. Νεκτάριο και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν στην ενορία τους και παρότρυνε τους γονείς και όλους τους παρευρισκομένους να μιλήσουν στα παιδιά τους για την Αλήθεια, για τον Χριστό και να τους διδάξουν την ελληνορθόδοξη παράδοση για να μπορέσουν έτσι να αντισταθούν στις κοινωνικές προκλήσεις που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια την πατρίδα μας στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.”


Λόγοι σοφοί ενός ιεράρχη που αποτελεί - κατά γενική ομολογία - κόσμημα της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακατηγόρητου εν παντί, σοφού, συνετού, ταπεινού και σεμνού που μετρά και την τελευταία λέξη που λέγει.


Ελπίζουμε ότι ο Σεβασμιότατος Ακαρνανίας θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας με τη συνεργασία ενός άλλου λαμπρού ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος του Αγίου Γόρτυνος κ. Ιερεμία και άλλων παραδοσιακών ιεραρχών, οι οποίοι θα είναι μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την περίοδο 2012-2013 για να περισώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.


Τους παρακαλούμε θερμά να αναλάβουν το χρέος να αντιπαλαίσουν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος στηρίζει - με κάθε αθέμιτο τρόπο - τον προσφυώς αποκληθέντα “κακό δαίμονα” του μαθήματος των Θρησκευτικών κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του, που έχουν βάλει ως στόχο να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών.


Η ευκαιρία που δίνεται για να κατηχηθούν τα παιδιά μας στην ορθόδοξη πίστη με το μάθημα των θρησκευτικών είναι μοναδική.


Πού αλλού θα βρούμε μαζεμένα όλα τα παιδιά μεταξύ 12 - 18 χρόνων για να τα κατηχήσουμε ορθόδοξα;


Αλίμονον αν η Εκκλησία συναινέσει - πολλώ μάλλον υποβοηθήσει - τον κ. Γιαγκάζογλου να υποσκάψει την ορθόδοξη κατήχηση των παιδιών μας.


Θερμές οι ικεσίες του θεολογικού κόσμου, των γονέων και όλων των πιστών προς τους Σεβασμιότατους Ακαρνανίας, Γόρτυνος και τους άλλους παραδοσιακούς ιεράρχες της επόμενης περιόδου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να συγκροτήσουν κατά Θεόν μέτωπο για να ακυρώσουν τις ραδιουργίες του Αρχιεπισκόπου και του στενού συνεργάτη του.


Ας μην υποτιμηθεί το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος - στη νέα σύνθεση της Συνόδου - θα έχει συμπαραστάτη τον “άγριο μονιό” της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, που πρωτοστάτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να παγιδευθεί ο θεολογικός κόσμος στο συνέδριο της Πεντέλης.


No comments:

Post a Comment