Tuesday, July 10, 2012

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: "Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ"














ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: “Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου σχόλιο ανωνύμου:

“Από το amen.gr: Ο Αθηναγόρας μεταβαίνει στην Αθήνα και υπηρετεί πιστά τον Μητροπολίτη Αθηνών Μελέτιο. Κατά την διακονία του είχε την χαρά να δεί απο κοντά και να δεχτεί την ευλογία του Αγίου του αιώνος μας Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, ο οποίος του χάρισε μάλιστα και μία φωτογραφία με την αφιέρωση: "Στον άνθρωπο, ο οποίος είναι προορισμένος να γράψει ιστορία. Ο Πενταπόλεως Νεκτάριος" (Σοφοκλέους Δημητρακοπούλου "Ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως. Η πρώτη αγία μορφή των καιρών μας" Σελ. 281-282.”) ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ...!!!”

Πολύ αυθαίρετες υποψίες καλλιεργείς, αγαπητέ ανώνυμε, για το πώς ερμηνεύουμε την αφιέρωση του Αγίου Νεκταρίου προς τον μετέπειτα Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Αυτό που λέγει η αφιέρωση είναι σαφέστατο και μη επιδεχόμενο δεύτερη αξιόπιστη ερμηνεία.

Ο Αθηναγόρας επέπρωτο να γράψει Ιστορία, είπε ο Αγιος Νεκτάριος.

Και όντως έγραψε.!

Το διαμφισβητεί κανείς;

Πουθενά δεν έγραψε ο Αγιος Νεκτάριος στην αφιέρωσή του ότι θα γράψει κατά Θεόν Ιστορία ή ότι θα αναδειχθεί σε αγία εκκλησιαστική ηγετική μορφή.

Υπάρχει κανείς σήμερα που διαμφισβητεί ότι έγραψε Ιστορία ο Αθηναγόρας;

Δεν έγραψε Ιστορία ο Ηρόστρατος;

Δεν έγραψε Ιστορία ο Ιούδας ο Ισκαριώτης;

Δεν έγραψε Ιστορία ο Εφιάλτης, ο Πήλιος Γούσης, ο Νενέκος κτλ.;

Δεν έγραψαν Ιστορία ο Αρειος, ο Μακεδόνιος, ο Ευτυχής, οι Εικονομάχοι, ο Βαρλαάμ, ο Ακίνδυνος, ο Γρηγοράς, ο Καρδινάλιος Ουμβέρτος, ο Νικαίας Βησσαρίων, ο Κιέβου Ισίδωρος, ο Πατριάρχης Βέκκος κτλ.;

Ιστορία έγραψαν όλοι!

Ποιος τολμά να τους ξεχάσει;

Αλλά τι είδους Ιστορία έγραψαν δεν μας αναφέρει ο σχολιογράφος.

Ας δώσουμε ένα μικρό κατάλογο κάποιων άλλων που έγραψαν διαφορετική Ιστορία:
Απόστολος Παύλος, Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας Αθανάσιος, Μέγας Βασίλειος, Ιωάννης Χρυσόστομος, Γρηγόριος Θεολόγος, Μάξιμος Ομολογητής, Γρηγόριος Παλαμάς, Αγιος Μάρκος Εφέσου Ευγενικός, Αγιος Νεκτάριος, κτλ.

Μήπως ο ανώνυμος σχολιογράφος βλέπει τη “διαφορούλα” - όπως έλεγε ο μακαριστός π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος - ανάμεσα στην Ιστορία που έγραψε ο Αθηναγόρας και στην Ιστορία που έγραψε ο Αγιος Νεκτάριος και οι προ αυτού Αγιοι;

Ελπίζουμε πως ναι! Αν όχι θα μας απογοητεύσει για το οικουμενιστικό του φρόνημα και όχι μόνον.

No comments:

Post a Comment