Wednesday, July 25, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΕΡΩ 10


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

__________


Ερώ, Απρίλιος - Ιούνιος 2012, Περιοδικό του Κέντρου ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας, Τεύχος 10, Επιστροφή στην ύπαιθρο, σσ. 200.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Εχω αναφέρει σε προηγούμενες βιβλιοκρισίες που έγραψα για το “Ερώ” και τον “Ρωμνηό” ότι οι εκδόσεις του σωματείου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” αποτελούν από κάθε άποψη εκδόσεις πρότυπο για όλα τα θρησκευτικά περιοδικά.


Η θεματολογία τους πάντοτε πρωτότυπη. Οι συνεργάτες τους εξαιρετικοί. Εντυπωσιάζει προπαντός η ανάδειξη συνεχώς και καινούργιων συνεργατών σε κάθε τεύχος.


Το “Ερώ” και ο “Ρωμνηός” δεν είναι θρησκευτικά με την αυστηρή έννοια του όρου περιοδικά. Προβάλλουν τις εθνικοθρησκευτικές μας παραδόσεις και προσπαθούν με μεγάλη επιτυχία να εκφράσουν τις ανησυχίες του λαού μας και τον πόθο του να ζήσει ορθόδοξα.


Το παρόν τεύχος κατεξοχήν δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.


Οι 200 τόσες σελίδες του, η ποιότητα και το πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο των άρθρων του και η καλλιτεχνική επιμέλεια του περιοδικού είναι μοναδική.


Από έκδοση σε έκδοση παρατηρείται εντυπωσιακά αρτιότερη καλλιτεχνική επιμέλεια του περιοδικού.


Η θεματολογία του παρόντος τεύχους αφορά την ανάγκη επιστροφής στην ύπαιθρο και στην αγροτική ζωή της πατρίδας μας.


Ορισμένοι από τους συνεργάτες του τεύχους είναι θεολόγοι αλλά οι πλείστοι είναι δημοσιογράφοι, γεωπόνοι και άλλοι ειδικοί σε θέματα αγροτικής ζωής.


Τα άρθρα όμως απευθύνονται σε όλους. Σύντομα σε έκταση και πλήρως εύληπτα από το πλατύ κοινό.


Συγχαίρουμε εκ μέσης καρδίας την όλη λίαν αξιέπαινη προσπάθεια και ευχόμαστε γόνιμη συνέχεια.

No comments:

Post a Comment