Monday, June 18, 2012

ΜΙΚΡΟΨΥΧΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ "ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"


ΜΙΚΡΟΨΥΧΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ “ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Παρακολουθώ με ιδιαίτερη απογοήτευση τις συνεχείς, συστηματικές και πολυμέτωπες επιθέσεις που έχουν εξαπολυθεί εναντίον της ανέγερσης του “Τάματος του έθνους”.


Οι εχθροί της ιδέας προέρχονται από πολλούς χώρους αλλά έχουν ένα κοινό παρανομαστή: Την μικροψυχία.


Ωρα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα χωρίς περιστροφές και φτιασιδώματα.


Οι πρωταγωνιστές της ιδέας - το ευσεβές και φιλάνθρωπο ζεύγος Αναγνωστοπούλου - που συνέλαβαν την ιδέα και υπήρξαν η κινητήρια δύναμη για την λήψη της απόφασης της Συνόδου, διαθέτουν την κυριολεκτικά τεράστια περιουσία τους για να κτιστεί μια εκκλησία.


Προσπαθώ να καταλάβω - χωρίς καμιά απολύτως επιτυχία - τον λόγο που υφίστανται αυτές τις άκριτες και σκληρές επιθέσεις από παντού.


Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί πιστεύουν ότι το “τάμα του έθνους” έχει ήδη εκπληρωθεί και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να σπεύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.


Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι πολλοί θεωρούν ότι λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε είναι ακατάλληλη η χρονική στιγμή για ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς εκκλησίας.


Αντιλαμβάνομαι επίσης τους ενδοιασμούς κάποιων τρίτων οι οποίοι φοβούνται ότι με την παράλληλη πρόθεση να κτιστεί συνοδικό μέγαρο θα γίνει επίδειξη μάταιου πλούτου.


Αντιλαμβάνομαι ακόμη ότι πολλοί δεν εξαρτούν την επιβίωση του έθνους μας από την εκπλήρωση του “τάματος” και ότι θεωρούν την προσέγγιση του ζεύγους Αναγνωστοπούλου υπερβολική.


Ωραία! Ας πούμε ότι τα πράγματα είναι έτσι.


Ερωτώ:


Γιατί στέκονται σε όλα αυτά και όχι στο γεγονός ότι μια τεράστια ιδιωτική περιουσία θα διατεθεί για να κτιστεί ένας μεγάλος ναός;


Αλλά και πέραν από την πνευματική του σκοπιά γιατί δεν βλέπουν το θέμα και από την καθαρά επενδυτική του μορφή;


Πόσοι χιλιάδες άνθρωποι θα βρουν για πολλά χρόνια εργασία (οικοδόμοι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί αγιογράφοι κτλ.) για μια χρονική περίοδο που πλησιάζει τη δεκαετία;


Ποιο κακό - στην ευχή - μπορεί να υπάρχει με την πρόθεση ανοικοδόμησης μιας εκκλησίας η ανέγερση της οποίας θα δώσει ψωμί σε χιλιάδες ανθρώπους εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως την ώρα που η Ελλάδα εποικείται από εκατομμύρια μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που απειλούν άμεσα την εθνική και θρησκευτική της ιδιοπροσωπία;


Εκκλησία θέλουν να κτίσουν οι άνθρωποι να πάρει η ευχή.! Οχι τζαμί.! Ούτε χώρο αμαρτίας.!


Γιατί συναντούν αυτή τη λυσσώδη και μικρόψυχη αντιμετώπιση;


Μπορούμε να μάθουμε;


No comments:

Post a Comment