Thursday, June 21, 2012

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟ
=====

Λυκούργος Νάνης είπε:
Ασκητική φυσιογνωμία!
Με την εκλογή του τερματίστηκε το σκάνδαλο της Πρέβεζας που τόσο στοίχισε στο κύρος της Εκκλησίας.
Στη διαμόρφωση του ήθους του σίγουρα έπαιξε ρόλο η στενή πνευματική σχέση που είχε αναπτύξει με τον εν αγίοις αναπαυόμενο π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο.
Ο μεταστάς εκτός των άλλων αντιπαρατέθηκε επιτυχώς σε κάποιους δημοσιογράφους που με τα βιβλία τους συκοφάντησαν την Εκκλησία μας.
Αιωνία του η μνήμη!

Αναστάσιος είπε:
Αγαπητέ κ. Λυκούργε Νάνη ο μακαριστός ήταν και μέγας μαχητής του δικαίου.
Τον καιρό που καταδίκασαν τον μακαριστό Μαρτυρικό Μητροπολίτη Λαρίσης Θεολόγο, έγραψα μια επιστολή διαμαρτυρίας και συμπαραστάσεως για τον διωκόμενο Μητροπολίτη.
Την απέστειλα σε πολλούς εκλεγέντες επί Ιερωνύμου Α΄ μητροπολίτες και κατ’ επιλογή σε ορισμένους Μητροπολίτες μεταξύ αυτών και εις τον Μελέτιο.
Ο μακαριστός μου απάντησε και με ενεθάρρυνε λέγοντας και προτρέποντας με να συνεχίσω τις διαμαρτυρίες μήπως και υπάρξει δίκαιη λύση και αποκατασταθεί στην Λάρισα ο Θεολόγος.
Έλαβε θέση ανοικτά υπέρ του Θεολόγου.
Τότε που υπό τον φόβο του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ οι περισσότεροι σιωπούσαν ή καταδίκαζαν τον αθώο.

Λυκούργος Νάνης είπε:
Κατ’ αρχήν σας συγχαίρω αγαπητέ Αναστάσιε για τους αγώνες σας υπέρ του δικαίου οι οποίοι όπως έγραψε κάποτε ο αείμνηστος Ιερώνυμος Κοτσώνης ουδέποτε πάνε χαμένοι.
Κι εγώ παρέστην αυτόπτης μάρτυς των αγαθών διαθέσεων απ’ τις οποίες ενεφορείτο ο μεταστάς προκειμένου να επιλυθεί με βάση αυτές ακριβώς τις αρχές του δικαίου το εκκρεμούν δυστυχώς εισέτι εκκλησιαστικό ζήτημα.
Ήμουν αυτήκοος μάρτυς σχετικής συζητήσεως του μακαριστού με μέλη της επιτροπής αγώνα των αγωνιζομένων Λαρισαίων χριστιανών στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 600 χρόνια από της ιδρύσεως της μονής Μεγάλου Μετεώρου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Καλαμπάκα το 1990, όπου διεξήχθη και μεγάλο μοναστικό συνέδριο.
Ο αοίδιμος επίσκοπος παρότρυνε τα μέλη της επιτροπής να συνεχίσουν τον αγώνα τους και εξ όσων ενθυμούμαι πρέπει να τους βοήθησε και υλικά.
Για το τελευταίο όμως δεν είμαι απολύτως βέβαιος.
Υ.Γ. Επιτυχέστατη απάντηση σε δημοσιογράφο που κατασυκοφάντησε την Εκκλησία σε βιβλίο του στη δεκαετία του 1970 έδωσε ο μακαριστός.
Ο εν λόγω δημοσιογράφος ισχυριζόταν παντελώς αυθαίρετα και ανιστόρητα ότι οι ρασοφόροι είναι η μεγάλη συμφορά του έθνους.
Με ακαταμάχητα επιχειρήματα ο κεκοιμημένος ιεράρχης αντέκρουσε τα εν θέματι δημοσιογραφικά φληναφήματα.


ΠΗΓΗ:

Αναστάσιος

2 comments:

  1. Το επίθετο του Αναστάσιου είναι ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.
    Φιλικά.

    ReplyDelete
  2. ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    ReplyDelete