Sunday, June 10, 2012

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ


ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Δημοσιεύω στη συνέχεια ηλεκτρονική επιστολή που μου έστειλε πρόσωπο από τη Μητρόπολη Σικάγου του οποίου κατέχω το όνομα και την πηγή πληροφοριών χωρίς να δίδω στη δημοσιότητα το όνομά του για ευνόητους λόγους.


Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και συγκεκεριμένες. Οχι κάποιος, κάπου, κάποτε αλλά ο Σεβασμιότατος Σικάγου στην τάδε εκδήλωση ή Ακολουθία τα ακόλουθα.


Μου έγραψε λοιπόν μεταξύ αλλων και τα εξής:


“Αγαπητέ κ. Τελεβάντε,


Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε,

Χάρηκα πάρα πολύ για την τηλεφωνική μας συνομιλία την περασμένη εβδομάδα. Οπως σας είχα υποσχεθεί, θα σας έκανα e-mail κάποια περιστατικά αποδεικτικά της αδυναμίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σικάγου κ. Ιάκωβου να διαποιμάνει την Μητρόπολη Σικάγου.


Σας αναφέρω ως πρώτο περιστατικό ότι στις 15 Νοεμβρίου 2009 στο Επίσημο Δείπνο για τα 50 χρόνια της επετείου της ιδρύσεως της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Westchester Illinois, ο Σεβασμιότατος για να μεταβεί από την θέση του στο βήμα για να βγάλει λόγο και να επιστρέψει στην θέση του, ήταν υποβοηθούμενος από άλλους παρευρισκόμενους, όσο για την ομιλία του με μεγάλη δυσκολία έβγαζε λέξη απο το στόμα του.


Δεύτερο περιστατικό στις 12 Δεκεμβριου, 2009 στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Palos Heights Illinois, με δυσκολία έκανε βήμα, κυριολεκτικά έσερνε τα πόδια του.


Το πιο πρόσφατο περιστατικό έλαβε χώρα στις 3 Ιουνίου, 2012 στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Αγία Τριάδα Σικάγου, είχε ξεχάσει τα λόγια της Ακολουθίας ως αποτέλεσμα να του τα υπενθυμίσουν οι ψάλτες, και οι παρευρισκόμενοι κληρικοί να κοιτάζονται μεταξύ τους με απορία και αμηχανία.


Αυτά είναι κάποια δείγματα αδυναμίας του Σεβασμιότατου Σικάγου για την διαποίμανση της Μητροπόλεως Σικάγου.”


ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΙΚΑΓΟΥ

__________


Διερωτάται κάποιος πόσο πιο εύγλωττη θα μπορούσε να είναι η ανικανότητα του Σεβασμιότατου να ποιμάνει τη Μητρόπολή του και τι ακριβώς αναμένει για να υποβάλει την παραίτησή του.


Αν ο ίδιος δεν είναι σε θέση να σταθμίσει την αδυναμία του να ποιμάνει την Μητρόπολη Σικάγου δεν είναι υποχρέωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και της επαρχιακής Συνόδου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής να ενημερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων;


ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ

___________


Σε κάθε περίπτωση πέραν του τι αναφέρει η επιστολή δεν έχω καμία πρόθεση να αποκρύψω ότι ο λόγος που επιθυμώ την παραίτηση του Σεβασμιότατου Σικάγου δεν είναι τόσον η ανικανότητά του να ποιμάνει την Μητρόπολή του αλλά η ανάγκη να αποκτήσει η Μητρόπολη Σικάγου παραδοσιακό επίσκοπο, ο οποίος θα αφίσταται κάθε οικουμενιστικής και νεωτεριστικής ενέργειας.


Ο ΜΩΚΗΣΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΚΑΓΟΥ

________


Τουτέστιν.!


Η διάδοχος κατάσταση του Σεβασμιότατου Σικάγου δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι ο Θεοφιλέστατος Μωκησσού.


Θέλω να διευκρινίσω - για μια ακόμη φορά - για να διώξω κάθε σύννεφο παρεξήγησης, ότι αυτό που με στενοχωρεί με τον παντελώς άγνωστό μου Θεοφιλέστατο Μωκησσού δεν είναι κάποια προσωπική διαφορά ή ενασχόληση με την προσωπική του ζωή, αλλά οι οικουμενιστικές και νεωτεριστικές θέσεις του.


Ούτε τον Θεοφιλέστατο Μωκησσού οίδα, ούτε τον Σεβασμιότατο Σικάγου γνωρίζω. Ούτε και είναι πιθανόν ότι θα τους συναντήσω ποτέ. Ούτε έχω, ούτε θα ήταν αλλωστε ποτέ δυνατόν να έχω, προσωπικές διαφορές μαζί τους.


Τι ίδιο ισχύει με άλλους ιεράρχες ή άλλους κληρικούς ή θεολόγους που επικρίνω τις θέσεις ή τις ενέργειές τους.


Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

_______


Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Σεβασμιότατο Μεσσηνίας για τον οποίο δεν το αρνούμαι ότι η κριτική που του άσκησα υπερβαίνει το μέτρο.


Ομως παρακαλώ τον καλό αναγνώστη να συνειδητοποιήσει ότι μέχρι την ημέρα της εκλογής του ούτε που γνώριζα ότι υπήρχε κληρικός με το όνομα Χρυσόστομος Σαββάτος. Στον “Ορθόδοξο Τύπο” για πρώτη φορά διάβασα το όνομά του όταν εξελέγη επίσκοπος. Αν στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος κατέστη στόχος αυστηρότατης κριτικής εκ μέρους μου δεν είναι ούτε επειδή θέλω τον Θρόνο του στη Μεσσηνία, ούτε την έδρα του στη Θεολογική Σχολή, ούτε και θα είμαι βέβαια ανθυποψήφιός του στις επόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.


Ενα και μόνο κίνητρο έχω όταν του ασκώ κριτική. Τις απαραδεκτότατες θέσεις που εκφράζει για θέματα πίστεως ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

____________


Το ίδιο ισχύει για την κριτική που ασκώ στο Σεβασμιότατο Σικάγου και στον Θεοφιλέστατο Μωκησσού.


Οτι είναι νεωτεριστές κληρικοί δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να κοιτάξεις τις φωτογραφίες τους. Καλόγηροι ξυρισμένοι και κουρεμένοι. "Αρκεί μοι η θέα του προσώπου τους" (γράφε της έλλειψης ιεροπρέπειας εκ μέρους τους).


Αν σε αυτό συνυπολογίσει κανείς τις οικουμενιστικές ακρισίες πουν προβαίνουν τότε γνωρίζει 100% τους λόγους που τους ασκώ κριτική.


ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ

________


Γιατί τα γράφω αυτά;


Επειδή αν είναι να παραιτηθεί ο Αγιος Σικάγου για να αναλάβει ο Αγιος Μωκησσού ή κάποιος άλλος κληρικός με τα ίδια νεωτεριστικά ή και οικουμενιστικά φρονήματα τότε δεν έχω κανένα λόγο να επιθυμώ την παραίτηση του Σεβασμιότατου Σικάγου.


Ελπίζω ότι ήμουν σαφής.


Αν όχι είμαι πρόθυμος να δώσω όποιες άλλες εξηγήσεις χρειάζονται.

No comments:

Post a Comment