Friday, June 8, 2012

ΝΕΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΝΕΑ ΣΥΚΙΝΗΝΙΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΧΟΡΩΔΙΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Ακόμη μια φορά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ προβαίνει σε χειρονομία που συγκινεί ιδιαίτερα τους πιστούς.


Η ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

________


Αυτή τη φορά δώρισε στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Αμαρουσίου το πατρικό του οίκημα που του κληροδότησε η μητέρα του Αικατερίνη στην Ερέτρια (Ευβοίας), με σκοπό την δημιουργία πνευματικού κέντρου. Η οικία συνολικού εμβαδού 340τ.μ. αποτελεί δωρεά στη μνήμη της μητέρας του Αικατερίνης Μίχου - Μετζελόπουλου.


Ακόμη και την πατρική περιουσία που τους κληροδοτούν οι γονείς του οι αρχιερείς μας κληροδοτούν σε πνευματικά ιδρύματα την ώρα που οι πολιτικοί έχουν λεηλατήσει δισεκατομμύρια από τα ταμεία του κράτους και βρίσκονται ή θα έπρεπε να βρίσκονται στον Κορυδαλλό.


Να επαινέσουμε ακόμη μια φορά από καρδιάς τον Σεβασμιότατο Πειραιώς για τη φιλάνθρωπη του ενέργεια, η οποία ελπίζουμε ότι θα βρει μιμητές και όσους άλλους αρχιερείς ή άγαμους κληρικούς λαμβάνουν μερίδιο από κληρονομιά.


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΧΟΡΩΔΙΕΣ

____________


Σεβασμιότατε,


Συνεχώς σας έχουν στο στόχαστρο πολλοί για διάφορα θέματα. Γνωρίζετε ότι δεν συμμερίζομαι την κριτική τους. Για ένα θέμα όμως σας παρακαλώ θερμά και υικά να επιληφθείτε άμεσα.


Δεν πρέπει να λειτουργούν φρραγκοχορωδίες στους ναούς μας.


Αυτή που υπάρχει σε ενορία της Μητροπόλεως σας πρέπει να καταργηθεί. Είστε παραδοσιακός ιεράρχης. Σε σας προσβλέπουμε για όλα τα θέματα της πίστης μας. Σας παρακαλούμε θερμά να μην υιοθετείτε αυτού του είδους τους φράγκικους νεωτερισμούς.


Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

__________


Μόλις επέστρεψα από τη Θεία λειτουργία της Αγίας Καλλιόπης εδώ στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης Αστορίας.


Δεν υπήρχε η φραγκοχορωδία που ψάλλει μόνον την Κυριακή. Λειτουργούσε ο π. Αναστάσιος ένας αληθινά ταπεινός και σεβάσμιος λευίτης. Διάβαζε τις ευχές μυστικώς και εκφωνούσε τις δεήσεις απαλά και κατανυκτικά. Οι ψάλτες έψαλλαν με τον ίδιο τρόπο. Ταπεινά, γοργά, Βυζαντινά. Μεταξύ τους και ένας σεβάσμιος ιερέας από τη Μεσσηνία με παραδοσιακή εμφάνιση που ενέπνευσε τους πιστούς. Εφυγα από την εκκλησία με πραγματική ανάπαυση στην καρδιά μου.


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΧΟΡΩΔΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

_____________


Σας παρακαλούμε θερμά. Αν προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα φρικτά πράγματα - τις φραγκοχορωδίες - εδώ στην Αμερική πόσο μάλλον δεν πρέπει να υιοθετούνται τέτοιοι νεωτερισμοί στην Ελλάδα και μάλιστα στη Μητρόπολη που ποιμαίνει ένας από τους πιο παραδοσιακούς και αγωνιστές Μητροπολίτες της Ορθοδοξίας;!


Και πάλιν σας ευχαριστούμε θερμά για τους αγώνες σας και για τη νέα χειρονομία σας που δείχνει το αφιλάργυρο του αρχιερατικού σας ήθους.

No comments:

Post a Comment