Sunday, June 3, 2012

ΣΕΜΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΕΒ. ΚΥΚΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ



ΣΕΜΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΕΒ. ΚΥΚΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ας μην παραλείψουμε να γράψουμε ένα σύντομο επαινετικό σχόλιο για το σεμνό τρόπο που γιόρτασε τα ονοματήριά του ο Σεβ. Κύκκου κ. Νικηφόρος.

Πολλές φορές στο παρελθόν επικρίναμε τον Σεβασμιότατο για τον εκκοσμικευμένο τρόπο που προβάλλει τη διακονία του, αλλά αυτή τη φορά - καθηκόντως - πρέπει να καταθέσουμε λόγια επαινετικά για τον τρόπο που γιόρτασε τα ονοματήρια του.

Ο Σεβ. Κυρηνείας είναι αδελφός της Μονής Κύκκου και θα ήταν παράξενο να λείπει από τη γιορτή του Γέροντά του. Κατανοητή και η παρουσία του Θεοφιλέστατου Μεσαορίας.

Ο ΒΟΣΤΡΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
_______

Ο έτερος φυσικά Καππαδόκης, που ευτυχώς δεν συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία, αλλά παρέστη συμπροσευχόμενος, τουτέστιν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, καλά κάνει να τα μαζέψει και να φύγει από την Κύπρο.

Δεν ξεχνούμε ότι ημέρα Κυριακή, αντί να λειτουργήσει σε ορθόδοξο ναό, πήγε στη "λειτουργία" που τέλεσε σε στάδιο ο Πάπας Βενέδικτος όταν επεσκέφθηκε την Κύπρο.!!!

Τέτοιο ορθόδοξο φρόνημα πια!!!

Yπάρχει μεγάλη λειψανδρία στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Γιατί δεν πηγαίνει να υπηρετήσει κάπου εκεί στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και κάθεται στην Κύπρο;

Και η εξαρχία του Πατριαρχείου στην Κύπρο;

Μπορεί κάλλιστα να διακονείται από Κύπριο κληρικό που θα λειτουργεί στο μετόχι του Πατριαρχείου.

ΣΕΜΝΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΕΒ. ΚΥΚΚΟΥ
________

Αλλά ας μην ξεφύγουμε από το θέμα μας που είναι ο καλός λόγος που πρέπει να καταθέσουμε για την απουσία πολυαρχιερατικών πανηγυριών για τα ονοματήρια του Σεβασμιότατου Κύκκου τον οποίο υικά παρακαλούμε να συνεχίσει με κάθε τρόπο να εργάζεται για την ενίσχυση της ασκητικής -και όχι της εκκοσμικευμένης- εικόνας της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Δεν υπάρχει Ελληνας της Κύπρου και επέκεινα που να μην σέβεται την Παναγία του Κύκκου. Ενα μοναστήρι με τόσο λαμπρή παράδοση στην συνείδηση των πιστών ανά την Ορθοδοξία δεν του αξίζει να βρίσκεται στα χείλη και στον νου των πιστών ως ένα ασκητικό κέντρο της Ορθοδοξίας;

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ
________

Να σημειώσω και το άλλο παρόλον ότι γνωρίζω ότι ενοχλεί πολλούς. Τον Σεβασμιότατο Κυρηνείας δεν έτυχε να συναντήσω ποτέ καθότι κατά πολύ νεώτερός μου. Οι πρώτες φωτογραφίες του Σεβασμιότατου που είδα στο διαδίχτυο λίγο πριν την εκλογή του με απώθησαν λόγω του τρόπου που ψαλίδιζε τα γένια και τα μαλιά του.

Τώρα στις τελευταίες φωτογραφίες που κυκλοφορούν βλέπουμε ότι ο Σεβασμιότατος απέκτησε πολύ πιο παραδοσιακή μορφή και ιεροπρέπεια. Χωρίς να το θέλουν οι πιστοί νιώθουν ένα αυθόρμητο σεβασμό προς τους ιεροπρεπείς - όχι τους φρεσκοξυρισμένους και φρεσκοκουρεμένους - κληρικούς.

Δεν είναι επειδή κάποιος από μας είναι τόσο ανόητος ώστε να πιστεύει ότι η ιερωσύνη είναι θέμα “τρίχας”, αλλά πώς να το κάνουμε; Η ιεροπρέπεια προκαλεί πηγαίο σεβασμό ακόμη και σε κοσμικούς ανθρώπους.

No comments:

Post a Comment