Wednesday, June 27, 2012

ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Ο ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Ο ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάζουμε στην εφημερίδα “Πρώτο ΘΕΜΑ”:

“Oδηγίες για το αν πρέπει να παραιτηθεί ζητά ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων.

Μέσα από τρισέλιδη επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, κ. Γιώργος Καλαντζής ζητά να δοθούν γενικές οδηγίες στους Γραμματείς των υπουργείων σχετικά με το αν πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους ή όχι.

Ο κ. Καλαντζής μάλιστα, κάνει λόγο για όλους τους Γραμματείς που διορίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας και παραμένουν στις θέσεις τους. Με βάση δε την επιχειρηματολογία του λόγω της «πολύτιμης εμπειρίας» τους η πλειονότητα των Γραμματέων πρέπει να παραμείνει στη θέση της.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται να δεχτεί αυτή την πρόταση.”

Σχολιάζει την είδηση το ιστολόγιο "Θρησκευτικά":

“Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η γραμμή που δόθηκε από το ΠΑΣΟΚ στους Γενικούς και Εδικούς Γραμματείς του υπουργείου Παιδείας είναι να κάτσουν στα γραφεία τους και να μην φύγουν, δεδομένου ότι καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει πριν τις προγραμματικές δηλώσεις και πριν υπάρξει συνεννόηση για το ποια πρόσωπα θα αλλάξουν μεταξύ των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

*****

Πολύ φοβούμαστε ότι ο κ. Γ. Καλαντζής δεν πρόκειται να το κουνήσει ρούπι από το Υπουργείο Παιδείας, επειδή σε μια κυβέρνηση συνασπισμού είναι αδύνατο το πρώτο κόμμα να βάλει παντού τους δικούς του χωρίς να δώσει κάποιες θέσεις και στα συνεργαζόμενα με αυτήν κόμματα.

Ευχής έργο θα ήταν να ξεκουμπιστεί ο κ. Γ. Καλαντζής από το υπουργείο παιδείας, ο εγκάθετος του κ. Πάγκαλου στο χώρο της παιδείας και λαλίστατος εκπρόσωπος των "μεταπατερικών" θεολόγων που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να ελέγχει δημόσια τους ιεράρχες.

Οπως είπα όμως πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Καλαντζής δεν πρόκειται να το κουνήσει από το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτά να τα δουν όσοι "εξυπνάκηδες" δεν κατανοούσαν ποιες επιπτώσεις θα είχε η άνοδος του “Σύριζα” στην εξουσία, αλλά και τώρα ποιες επιπτώσεις προκύπτουν από την αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη "Νέα Δημοκρατία".

No comments:

Post a Comment