Friday, June 1, 2012

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑNΟΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΠΙΩΝ. ΟΧΙ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ!


ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΠΙΩΝ. ΟΧΙ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:


“30 Μαΐου 2012. Στο Μέγαρο Ειρήνης της Αστάνα, στο τέλος του Δ΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρησκευτικών Ηγετών του κόσμου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και του Μουφτή του Καζακστάν Σέιχ Haji Absattar Derbisali.


Ο Μουφτής χάρισε στον Πατριάρχη Κύριλλο, πίνακα ζωγραφικής με τοπίο του Καζακστάν. Μήνυμα για πολλούς Ορθόδοξους πνευματικούς ηγέτες που στα πλαίσια της κινήσεως του Οικουμενισμού χαρίζουν με ευκολία Κοράνια αποκαλώντας τα μάλιστα και ιερά.”


Θέλω να πιστεύω ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντελήφθη το μέγεθος του σκανδαλισμού όταν βλέπει Ορθόδοξους ιεράρχες να χαρίζουν “Ιερά Κοράνια” στους μουσουλμάνους.


Δυστυχώς και ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας και ο Μακαριότατος Ιεροσολύμων και ο Σεβασμιότατος Τούζλας Βασίλειος προέβησαν στην ίδια απρέπεια.


Ας πάρουν μάθημα από τους μουσουλμάνους οι οποίοι χάρισαν πίνακα τοπίο στον Πατριάρχη Ρωσίας και όχι αντίτυπο του Αγίου Ευαγγελίου.


Πρόσεξα ότι τουλάχιστον ο Παναγιότατος δεν έδωσε το “Ιερό Κοράνιο” στους Τούρκους του Πόντου όταν πήγε τη δεύτερη φορά να λειτυργήσει στην Παναγία του Σουμελά.


Ελπίζουμε ότι δεν θα προβεί σε παρόμοια αστοχότατη ενέργεια και ότι ουδείς άλλος Ορθόδοξος ιεράρχης θα πέσει στο μέλλον στο ίδιο παράπτωμα που σκανδαλίζει βαθύτατα τους πιστούς.


No comments:

Post a Comment