Saturday, June 9, 2012

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΜΩΚΗΣΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ


ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΜΩΚΗΣΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Δεν περνά βδομάδα για να μην ακούσουμε κάποια νέα οικουμενιστική ασχημία με πρωταγωνιστή τον γνωστό νεωτεριστή και ορκισμένο οικουμενιστή επίσκοπο Μωκησσού Δημήτριο.


Ο Θεοφιλέστατος - ως μη όφειλε - παρέστη πρόσφατα σε οικουμενιστική σύναξη Προτεσταντών και Παπικών όπου πραγματοποιήθηκαν συμπροσευχές με φραγκοπαπαδες, πάστορες , παστορίνες και αλλο παρδαλό πλήθος όπου και ελάλησεν "άρρητα ρήματα" περί της ενότητος των χριστιανών.


Ούτε υποψία διάθεσης ορθοδόξου ομολογίας εκ μέρους του Θεοφιλέστατου στην ομιλία του.


Για αγάπη μίλησε, για Αγιο Πνεύμα μίλησε, για την πλήρη κατάφαση στις διάφορες εκδοχές του χριστιανισμού (μάλιστα! ακόμη και γι' αυτή!) μίλησε, για την αλήθεια όμως που βιώνει η "Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία" δεν είπε τίποτα.


Και πώς να πει;


Τι σόι οικουμενιστής θα ήταν αν έλεγε ότι η μεγαλύτερη και γνησιότερη εκδήλωση αγάπης είναι η ομολογία της αλήθειας στους πλανεμένους αδελφούς μας και γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η επιστροφή τους στην Ορθοδόξη Εκκλησία τη μόνη αληθινή Εκκλησία;


Και ο μεν Αγιος Μωκησσού ουδόλως μας εκπλήσσει με το οικουμενιστικό και νεωτεριστικό του φρόνημα. Μια ζωή αυτά λέγει, μια ζωή αυτά πιστεύει, μια ζωή αυτά διαλαλεί.


Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος καλείται να ανακαλέσει τον ασχημονούντα επίσκοπο σε τάξη.


Ο άμεσος προιστάμενός του - δηλαδή ο Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος - είναι εξίσου νεωτεριστής, αλλά ίσως περισσότερο προσεκτικός σε οικουμενιστικές ακροβασίες από τον Αγιο Μωκησσού.


Εντούτοις αξιόπιστοι μάρτυρες με διαβεβαίωσαν ότι το προβεβηκώς της ηλικίας του Σεβ. κ. Ιάκωβου δεν του αφήνει περιθώριο κινήσεων. Σε πρόσφατη ακολουθία που τέλεσε ο Σεβασμιότατος στην οποία παρίστατο πλήθος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου οι εφημέριοι βρέθηκαν σε αμηχανία επειδή ο Σεβασμιότατος ξεχνούσε εκφωνήσεις της Ακολουθίας.


Με αυτά τα δεδομένα αλλά και επειδή τυγχάνει Γέροντας του Θεοφιλέστατου Μωκησσού, αλλά και ο ίδιος είναι νεωτεριστής ιεράρχης, δεν είναι δυνατόν να αναλάβει κατά Θεόν πρωτοβουλία.


Σεβασμιότατε Αμερικής.


“Αρκετόν τη ημέρα η κακία αυτής.”


Ο Σεβ. Σικάγου προφανώς δεν είναι σε θέση να διακονήσει τη Μητρόπολη Σικάγου με επάρκεια.


Ο Θεοφιλέστατος Μωκησσού δεν χάνει ευκαιρία για να εκδηλώσει το οικουμενιστικό και νεωτεριστικό του φρόνημα.


Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να ζητήσετε και από τους δύο αρχιερείς να αποσυρθούν από την ενεργό υπηρεσία και να απέλθουν στη Μονή της μετανοίας τους και να εκλέξετε στη θέση τους ως επίσκοπο Σικάγου κληρικό με ορθόδοξο και παραδοσιακό φρόνημα.

No comments:

Post a Comment