Wednesday, June 13, 2012

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥ ΤΣΙΠΡΑ π. ΒΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ













ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Σε αξιόλογο άρθρο του ο παραδοσιακός θεολόγος Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος αναφέρει:


“Βεβαίως, όλοι ζούμε σε μια ιδιαίτερη Πατρίδα και πρέπει να ενδιαφερόμαστε για όλα τα προβλήματα που την απασχολούν. Δεν είμαστε ούτε απάτριδες ούτε μονοφυσίτες για να αρνούμαστε την ιστορία και το παρόν, αλλά δεν μπορούμε και να «βιαζόμαστε» από τις κοσμικές δυνάμεις και να αιχμαλωτιζόμαστε από αυτές.


Ο Απόστολος Παύλος δεν αρνήθηκε τα ιστορικά δεδομένα της εποχής του, έζησε μέσα σε αυτά, αλλά τα αντιμετώπισε θεολογικά, με άλλο πνεύμα και τελικά τα υπερέβη.


Έδινε οδηγίες στους Χριστιανούς να σέβωνται το status quo της εποχής τους, τους παρήγγειλλε να προσεύχωνται γι’ αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, αλλά τελικά τους συνιστούσε να αποβλέπουν σε μια άλλη ζωή.


Ζούμε σε ιδιαίτερες Πατρίδες, τις αγαπάμε, ενδιαφερόμαστε για το σπίτι μας, αλλά δεν πρέπει η ψυχή μας να αιχμαλωτίζεται από τον σύγχρονο ταύρο του κόσμου.


Πρέπει να ζούμε την πνευματική ελευθερία από το κοσμικό σύστημα, και τελικά δεν πρέπει να μας υποδουλώνη το σκληρό και μερικές φορές απάνθρωπο πνεύμα του κόσμου.


Δεν πρέπει να μαγευόμαστε από την δική του ομορφιά, γιατί γρήγορα θα ταπεινωθούμε από την βιαιότητα και την αγριότητά του.”


Δυστυχώς ορισμένοι όμως “ου βούλονται συνιέναι.”


“Εχει χαλάσει ο λογισμός τους”, όπως έλεγε ο μακαριστός Παίσιος.


Καταρχήν είναι όσοι πιστεύουν στη δημιουργία χριστιανικών κομμάτων.


Η πρόταση αυτή μπορεί να συζητηθεί.


Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν μπορεί να γίνει υποκατάστατο της επίρριψης της μέριμνας του ανθρώπου στο Χριστό και όχι σε κόμματα.


Προπαντός δεν μπορεί στα κόμματα αυτά κληρικοί - όπως λ.χ. ο σεβαστός και αγαπητός μας π. Βασίλειος Βολουδάκης - να κατέχουν επιτελική θέση ή να ενεργούν ως “αγιατιόλλαχ” εκ των παρασκηνίων.


Σ’ αυτούς που επιρρίπτουν την μέριμνά τους στην πολιτική αντί στο Χριστό, ανήκουν και όσοι είναι έτοιμοι να ανεβάσουν στην εξουσία τους εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας Εκκλησιομάχους Συριζίτες και Δημαρίτες!


Λαμβάνουν υπόψη αυτοί οι άνθρωποι ότι το πρόγραμμά των δύο αυτών κομμάτων έχει στη ρίζα του την εκκλησιομαχία, την πολεμική κατά του χριστιανικού χαρακτήρα της παιδείας, αλλά και την προσπάθεια αποχρωματισμού της ζωής μας από τον Χριστό και την Εκκλησία;


Ασφαλώς όχι!


Προσποιούνται ότι “όλοι το ίδιο είναι” για να ρίξουν στάκτη στα μάτια του κόσμου και να εξυπηρετήσουν τους συνειδητούς εθνομηδενιστές και Εκκλησιομάχους.


Το κόμμα του π. Βουλουδάκη και το κόμμα του Καρατζαφύρερ παίζουν τον πιο επαίσχυντο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.


Οι αρχηγοί τους πιστεύουν ότι τα λιλλιπούτεια τους κόμματα θα επιβιώσουν από την εκλογική μάχη, αν συνεργήσουν στην άνοδο του κ. Τσίπρα.


Φρούδες ελπίδες.


Στις 18 Ιουνίου θα διαπιστώσουν και οι δύο - και οι Βολουδακικοί και οι Καρατζαφερικοί - ότι τον μεν κ. Τσίπρα βοήθησαν τα μέγιστα να κερδίσει την εξουσία και να καταστρέψει την πατρίδα μας, ενώ τα κόμματά τους, που θα παίξουν αυτόν τον επαίσχυντο ρόλο για να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες των ηγετών τους, θα συντριβούν στην κάλπη.


No comments:

Post a Comment