Wednesday, June 6, 2012

ΤΟ "ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


ΤΑ “ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”) ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο πρόεδρος των λεγόμενων “Ανεξάρτητων Ελλήνων” κ. Πάνος Καμμένος - που δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά νερό στο μύλο του κ. Τσίπρα με το κόμμα που ίδρυσε - προκαλεί ανοιχτά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Επιστασία, την Ελληνική νομοθεσία, αλλά πάνω από όλα τη συνείδηση των πιστών με την ενέργειά του να παρακάμψει τις νόμιμες διαδικασίες και να επισκεφθεί το Αγιον Ορος χωρίς διαμονητήριο και χωρίς να ζητήσει την άδεια της Ιεράς Επιστασίας.

Είναι φανερόν ότι δεν ήθελε απλά να πάει στην σχισματική Μονή Εσφιγμένου, αλλά να προκαλέσει την μήνι των Αγιορειτών πατέρων με προφανή σκοπό να αλιεύσει ψήφους από τη δεξαμενή των Παλαιοημερολογιτών ψηφοφόρων.

Οτι η ενέργειά του είναι αχαρακτήριστη ούτε που χρειάζεται να τονισθεί.

Οτι είναι παράνομη είναι αυταπόδεικτον.

Οτι δείχνει περιφρόνηση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους είναι ολοφάνερο.

Δυστυχώς οι λεγόμενοι “Ανεξάρτητοι Ελληνες” δεν είναι παρά τα “γιουσουφάκια” του “Σύριζα”. Το μόνο που προσφέρει το κόμμα τους είναι διάσπαση όσων δεν θέλουν να δουν τους Εκκλησιομάχους και τους εθνομηδενιστές να καταλαμβάνουν την εξουσία.

Με την τελευταία αχαρακτήριστη ενέργειά του ο κ. Καμμένος απέδειξε εαυτόν ως μη νομοταγή πολίτη και ως εκ τούτου ανάξιο της ψήφου του λαού πολλώ μάλλον αφού η ενέργειά του προσκρούει προς το αίσθημα σεβασμού των πιστών προς το Αγιον Ορος αλλά και επειδή οι πιστοί χριστιανοί δεν αναπαύονται με την δημιουργία σχισμάτων στην Εκκλησία.

Μαύρο λοιπόν στον κ. Καμμένο στις εκλογές για να πάρει το μάθημα που του αξίζει.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

******


"ΚΡΥΦΑ” ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Ο κ. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Της εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”
=====

Εντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στην αγιορείτικη κοινωνία η "λαθραία" είσοδος το απόγευμα του Σαββάτου του κ. Π. Καμμένου στο Αγιον Ορος και η παράνομη διαμονή του στην, υπό κατάληψη από φανατικούς ζηλωτές μοναχούς. Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εισήλθε χωρίς τη σχετική άδεια (διαμονητήριο) με την οποία πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι κοσμικοί, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη που διέπει τη λειτουργία της μοναστικής πολιτείας και τις σχέσεις της με τον έξω κόσμο.

Οι αγιορείτικες αρχές τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες του Καταστατικού Χάρτη και, η άνευ έγγραφης άδειας του αρμοδίου γραφείου της Ιεράς Επιστασίας είσοδος, θεωρείται παράνομη και διώκεται ποινικά.

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με αγιορείτικες πηγές, όχι μόνο δεν ζήτησε άδεια εισόδου και διαμονής, αλλά φέρεται να μπήκε από το λιμάνι της Ιερισσού με ιδιωτικό σκάφος, ή ταχύπλοο των Εσφιγμενιτών χωρίς να έχει ενημερωθεί το τοπικό λιμεναρχείο που ελέγχει τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους.

Πέραν τούτου, τόνιζαν οι ίδιες πηγές, το γεγονός ότι αγνόησε πλήρως την Ιερά Επιστασία, την οποία ως όφειλε έπρεπε να επισκεφθεί, εξελήφθη από τους αγιορείτες ως ένδειξη ασέβειας προς τον κορυφαίο θεσμό της αθωνικής πολιτείας.

Και αυτό, όταν και οι πλέον επίσημοι κοσμικοί, ξεκινούν τα προσκυνήματά τους με επίσκεψη στις Καρυές και συναντήσεις με τον Πρωτεπιστάτη.

Ανέφεραν, σε αντιδιαστολή, το προσκύνημα, την ίδια μέρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Π. Αποστολίδη, ο οποίος, εφοδιασμένος με διαμονητήριο, επισκέφθηκε πρώτα την Ιερά Επιστασία και στη συνέχεια διάφορες μονές.

Πού αποσκοπούσε όμως το ταξίδι του κ. Καμμένου στον Αθω λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και μάλιστα σ' ένα μοναστήρι που τόσο η αγιορείτικη κοινωνία όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν απομονώσει ως σχισματικό;

Οχι τόσο στην ικανοποίηση μιας εσωτερικής μεταφυσικής αναζήτησης όσο στους χιλιάδες εκτός Αγίου Ορους ψηφοφόρους παλαιοημερολογίτες που έχουν αναγάγει σε δική τους Ιερουσαλήμ την Εσφιγμένου και εισπράττουν ως υψίστης σημασίας ορθόδοξη χριστιανική πράξη κάθε έξωθεν μορφή συμπαράστασης προς τους (αυτο)έγκλειστους μοναχούς.

"Υποβάθμισε τους θεσμούς, κανένας δεν θα τον εμπόδιζε να ζητήσει και να πάρει διαμονητήριο, όπως χιλιάδες άλλοι πιστοί", τόνιζε μια εκ των πηγών.

Παρέμεινε στην υπό κατάληψη από ζηλωτές Μονή Εσφιγμένου χωρίς διαμονητήριο, προκαλώντας τη δυσφορία των αγιορειτών.

ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment