Saturday, June 2, 2012

ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ























ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================


Διαβάζουμε στο καλό ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:


“Άμεση έναρξη διαβούλευσης για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε σήμερα το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων και η αντικατάστασή τους από ένα «Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης».


Αμέσως μετά η υποψήφια βουλευτής της Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε σε επιμέρους μέτρα μεταξύ των οποίων είναι και η «Άμεση έναρξη διαβούλευσης για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας».


Κανονικά δεν θα έπρεπε να χρειαζόταν σχολιασμός μιας τόσο σαφώς εχθρικής προς την Εκκλησία στάσης.


Και όμως!


Διάφοροι μας προτρέπουν να διασπείρουμε τους ψήφους μας σε κόμματα και κομματίδια που δεν έχουν απολύτως καμία ελπίδα να μπούν στη Βουλή με αποτέλεσμα να συντελέσουμε αποφασιστικά να κερδίσουν αυτοδυναμία τα κόμματα των Εκκλησιομάχων και των εθνομηδενιστών του κ. Τσίπρα και της ΔΗΜΑΡ.


Ας πάρουμε το παράδειγμα του Μακρακιστικού κόμματος “Κοινωνία” του αγαπητού και σεβαστού μας π. Βασιλείου Βολουδάκη το οποίο θέλει - κατά τον ισχυρισμό του - να συνεχίσει την πολιτική του Καποδιστρίου!


Ερώτηση: Είναι απαραίτητο το λιλλιπούτειο αυτό κόμμα να συμμετάσχει σ’ αυτές τις εκλογές;


Ας γλυτώσουμε από τον κ. Τσίπρα, την κ. Ρεπούση και το συνάφι τους και μπορεί ανενόχλητο να συνεχίσει την πολιτική του Καποδιστρίου αμέσως μετά τις εκλογές.


Γιατί να συντελέσει στην άνοδο των Εκκλησιομάχων και των εθνομειοδοτών στην εξουσία των οποίων πρώτη προτεραιότητα αμέσως μετά τις εκλογές και εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε θα είναι - όπως αναφέρει το πρόγραμμά του και όπως διακηρύττουν οι εκπρόσωποί του - να απογαλακτίσει το ευλογημένο μας Γένος από την Τροφό του την Ορθόδοξη Εκλησία;


Γιατί κάνουν οι - κατά τον ισχυρισμό τους - συνεχιστές της πολιτικής του Καποδιστρίου ότι περνά από το χέρι τους για να σχηματίσουν κυβέρνηση οι Εκκλησιομάχοι και οι εθνομηδενιστές;


Ετσι έκανε ο Καποδίστριας όταν ανάλαβε την εξουσία; Ενίσχυσε τις φυγόκεντρες τάσεις του Γένους μας από την Εκκλησία;


Ασφαλώς όχι!


Αφού λοιπόν, ισχυρίζονται, ότι είναι συνεχιστές του Καποδιστρίου, γιατί δεν συντελούν να ανακοπεί η άνοδος των απροκάλυπτα εθνομειοδοτών και Εκκλησιομάχων στην εξουσία, αλλά αντίθετα τους κάνουν πλάτες για να καταλάβουν την εξουσία και να διαρρήξουν τις σχέσεις της πατρίδας μας με την πνευματική του Μάνα την Ορθοδοξία;

Δεν κατανοούν την ευθύνη τους έναντι του Αγίου Θεού;


No comments:

Post a Comment