Friday, June 15, 2012

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ- ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 17Η ΙΟΥΝΙΟΥ!


ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 17η ΙΟΥΝΙΟΥ!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ


Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου

===============


Βρισκόμαστε ένα βήμα προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Οι καιροί είναι εξόχως κρίσιμοι. Η αριστερή Κουλτούρα της Χώρας φαίνεται, ότι έχει πάρει τα πάνω της! Η κόπωση από τα λεγόμενα «κόμματα της Εξουσίας» φαίνεται, ότι έχει οδηγήσει τον Έλληνα ψηφοφόρο σε μεγάλη απόγνωση!

Παρά ταύτα, όταν για πολύ σοβαρά θέματα της ζωής μας παίρνουμε αποφάσεις σε περίοδο που είμαστε ψυχικά καταπονημένοι, τότε ένα είναι βέβαιο, ότι οι αποφάσεις μας και οι επιλογές μας θα είναι πάντοτε λανθασμένες!


Κάποιος μου είπε: "Η κοινωνία σήμερα μοιάζει με μια απέραντη έκταση, στην οποία έχει χυθή μεγάλη ποσότητα κηροζίνης (καύσιμο των αεροπλάνων). Αρκεί μια σπίθα για να καεί το σύμπαν". Χρειάζεται λοιπόν περίσκεψη και μεγάλη προσοχή στις αποφάσεις, που θα πάρουμε στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.


Για τριάντα τέσσερα χρόνια, που ο Θεός με έχει ελεήσει να είμαι Μητροπολίτης στον μαρτυρικό και ιστορικό αυτό τόπο της Βοστίτσας και των Καλαβρύτων ουδέποτε έλαβα θέση για το ένα η το άλλο κόμμα, κάθε φορά ππυ ήμασταν ενώπιον μιάς εκλογικής αναμετρήσεως.


Τώρα όμως είμαι υποχρεωμένος να εξέλθω από την ουδετερότητα και να είπω μερικά πράγματα χρησιμοποιώντας απερίτμητη την γλώσσα της αληθείας. Η καρδιά μου συνέχεται από μεγάλο φόβο. Η επομένη των εκλογών ημέρα πρόκειται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην Πατρίδα μας. Είναι φανερό πιά ότι ο κίνδυνος μιάς εσωτερικής αναταραχής ελλοχεύει!

"Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία", μας είπαν οι παλαιότεροι! Δανείζομαι λοιπόν τήν τόλμην, που μου χρειάζεται, για να σημειώσω χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα τις σκέψεις μου ή μάλλον τις ανησυχίες μου. Οι αδελφοί μου, όσοι τουλάχιστον μας διαβάσουν, δεν θα μπορούν να προβάλλουν το επιχείρημα: "Δεν ήξευρα! Δεν μου το είπαν"!


Θα ήθελα, λοιπόν, να επισημάνω τον κίνδυνο, ώστε να τώρα, καθώς είμεθα ενώπιον μίας δεύτερης κατά σειράν εκλογικής αναμετρήσεως, να σκεφθούμε με περισσότερη ψυχραιμία και άρα στις όποιες επιλογές μας να προτάξουμε το συμφέρον της Πατρίδος. Θα το ομολογήσω μαζί σας, ότι το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει! Ναί, 'εχει σαπίσει! Αλλά αυτό συμβαίνει σ' ολόκληρο το πολιτικό φάσμα! Όλα μαζί τα κόμματα, δηλ. και τα λεγόμενα της Εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και τα μικρά, όλα μαζί έχουν το μερίδιο της ευθύνης των.


Παρά ταύτα σήμερα δεν έχουμε πολλά περιθώρια επιλογής! Δεν υπάρχουν ακόμη νέα Πρόσωπα και νέες Δυνάμεις, ώστε να διαλέξουμε, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Δυστυχώς, είμεθα υποχρεωμένοι να….ξαναφάμε από το ίδιο φαγητό! Το πρόβλημα, λοιπόν, που τίθεται ενώπιόν μας είναι, ότι και πάλι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ αυτών των δύο, τριών…οκτώ πολιτικών σχημάτων και άρα κακών κομμάτων!


Αρχή μας, λοιπόν, και κριτήριό μας, αναγκαστικά, πρέπει να είναι αυτό, όπως το όρισεν η σοφία των προγόνων μας! Ήτοι το αξίωμα, ότι «μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον, βέλτιστον»! Δηλ. ανάμεσα σε δύο κακά, θα διαλέξω αυτό που δεν είναι το χειρότερο! Επομένως στις 17 Ιουνίου καλούμεθα να διαλέξουμε ένα κόμμα, που θα προξενήσει το λιγότερο κακό στην ταλαίπωρη και χιλιοπροδομένη Πατρίδα μας.


Ο σκιτσογράφος "Κυρ" στο Βήμα της 10ης Ιουνίου, με το δικό του τρόπο, μας δίδει τη συνταγή:


"Με το Μνημόνιο θά έχουμε ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ!


Με τον Τσίπρα θα έχουμε ΑΚΑΡΙΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ!


Πρός το Νεκροταφείο τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!"

No comments:

Post a Comment