Monday, May 14, 2012

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ Ο ΣΕΒ. κ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ;



ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ Ο ΣΕΒ. κ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάζουμε σε ιστολόγιο που ελέγχει ο πεζοδρομιακός, σατανικός και σοβαρά παρανοικός Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης:

“H Eκκλησία των Κατακομβών της Σερβίας με μπροστάρη Της τον καλόν Ποιμένα και Διδάσκαλο, τον Ανυπόδητον και Κεχαριτωμένον Επίσκοπον και μητροπολίτην ΑΡΤΕΜΙΟΝ τον ΑΠΛΟΥΝ, υμνεί και δοξάζει τον Θεόν, μέσα από τις ανελέητες διώξεις των πασίγνωστων μαγαρισμένων Οικουμενιστών και Λατινοφρόνων ρασοφόρων ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ της Σερβίας.

Πλήθος διακόνων και ιερέων χειροτονούνται συνεχώς και λίαν συντόμως θα δούμε και χειροτονίες Επισκόπων και μητροπολιτών, όπως πληροφορούμεθα από έγκυρότατη πηγή.”

Η είδηση μας λέγει ότι το αποτειχιστικό κίνημα της παρασυναγωγής που αναπτύσσεται γύρω από τον πρώην Μητροπολίτη Ράσκας κ. Αρτέμιο, θα επισημοποιηθεί ως σχίσμα με τη χειροτονία, όχι μόνον πρεσβυτέρων - μια πρακτική που υιοθέτησε κατ’ επανάληψη, σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν -, αλλά και με τη χειροτονία επισκόπων αυτή τη φορά.!!!

Είναι αληθής η είδηση;

H σατανική κακοήθεια και η σοβαρή παράνοια του πεζοδρομιακού Αρχιμανδρίτη Μελέτιου Βαδραχάνη είναι πασίγνωστες γι' αυτό η είδηση μπορεί να είναι, αλλά μπορεί κάλλιστα και να μην είναι αληθής.

Δυστυχώς - παρά τους περί αντιθέτου ευσεβείς πόθους που καλλιεργούν ορισμένοι - οι ψυχασθένειες δεν θεραπεύονται χωρίς ψυχοφάρμακα.

Διερωτόμαστε! Αν είναι αληθινή η είδηση γιατί χρειάζεται να χειροτονηθούν επίσκοποι;

Τόσο πολλοί είναι οι οπαδοί του Σεβ. κ. Αρτέμιου ώστε χρειάζονται πολλούς αρχιερείς για να ποιμανθούν;

Ποιος θα κάνει τις χειροτονίες των επισκόπων;

Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας χρειάζονται τουλάχιστον τρεις - Και ΟΧΙ μόνον δύο επίσκοποι - όπως ορισμένοι κουτοπόνηρα υπονοούν λες και δεν γνωρίζουν την ερμηνεία του σχετικού Αποστολικού Κανόνα!

Υπάρχουν επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας που θα συνδράμουν την προσπάθεια ή οι μήπως οι χειροτονίες θα γίνουν μόνον από τον Σεβ. κ. Αρτέμιο καίτοι είναι καθαιρεμένος και η καθαίρεσή του αναγνωρίζεται από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες;

Αν αληθεύει η είδηση προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Επιβεβλημένο τυγχάνει όσοι μπορούν να επηρεάσουν τον Σεβασμιότατο να προσπαθήσουν να τον μεταπείσουν να μην προχωρήσει - εν ονόματι της παραβίασης των Κανόνων για τη δική του καθαίρεση - σε σειρά αντικανονικών ενεργειών που οδηγούν σε παγίωση σχίσματος.

Αν ο Σεβασμιότατος κ. Αρτέμιος προχωρήσει τελικά σε σχίσμα οι ηγέτες του αντι-οικουμενιστικού αγώνα θα διαχωρίσουν ανοιχτά τη θέση τους και θα καταδικάσουν απερίφραστα το εγχείρημα ή θα σιωπήσουν και θα σεκοντάρουν υπόγεια την ενέργεια;

Αν δεν καταδικάσουν οποιαδήποτε απόπειρα παγίωσης σχίσματος, όχι μόνον θα εξοπλίσουν με πανίσχυρα όπλα τους οικουμενιστές, αλλά και θα εξεγείρουν και τη συνείδηση των παραδοσιακών πιστών οι οποίοι φυσικά με κανένα τρόπο δεν θέλουν να δημιουργούνται σχίσματα στην Εκκλησία.

Παρακαλέσαμε κατ’ επανάληψη τους ηγέτες του αντι-οικουμενιστικού αγώνα να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη γεφύρωση του υφιστάμενου σχίσματος στη Σερβική Εκκλησία.

Εκαναν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση;

Ευχόμαστε διακαώς να μην τους δούμε τώρα να ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τη διαιώνιση σχίσματος. Είναι μεγάλη αμαρτία. Δεν θα μας τη συγχωρέσει ο Αγιος Θεός!

No comments:

Post a Comment