Monday, May 14, 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΚΚΟΥ



ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΚΚΟΥ

Της Ιεράς Μητρόπολης Κύκκου
=====

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας, καταδεικνύουσα για μία ακόμη φορά την ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη της προς τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας στην Ελλάδα, πραγματοποίησε από τις 9 μέχρι και τις 10 Μαΐου, ακόμη μία μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτης π. Αγαθόνικος Κυκκώτης, ο οποίος μετέφερε την αγάπη και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, καθώς και τη δέσμευσή του πως θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες για ανακούφιση και απάμβλυνση των προβλημάτων των εμπερίστατων αδελφών μας στην Ελλάδα.

Η δεύτερη αυτή αποστολή της αγάπης και συμπαράστασης της Μητροπόλεως Κύκκου και του κυπριακού ελληνισμού παραδόθηκε σε εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, και του Κέντρου Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού, για να μεταφερθούν και να μοιραστούν στους υποδίκους των Φυλακών Ναυπλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Έφορο της Ιεράς Μονής Κύκκου π. Αγαθόνικο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής π. Θεόδωρος Στυλιανού και ότι τη δεύτερη αυτή αποστολή της Μητροπόλεως Κύκκου στήριξε επίσης η Αlpha Βank, το προσωπικό της τράπεζας, ο Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμος Κερύνειας και άλλοι οργανισμοί.”

Για μια ακόμη φορά καταγράφουμε την βαθύτατη εκτίμηση για τη βοήθεια που προσφέρει απλόχερα ο Ελληνισμός της Κύπρου στους εμπερίστατους αδελφούς μας της Ελλάδας και μάλιστα σε ώρες οικονομικά δύσκολες για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Η Ιερά Μονή Κύκκου αυτή τη φορά δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της με την αποστολή βοήθειας στις Μητροπόλεις Σισανίου, Μεσογαίας και Εδέσσης, παρόλον ότι τα ανέκαθεν λίαν ανθηρά οικονομικά της Ιεράς Μονής Κύκκου σήμερα διέρχονται μεγάλη κρίση σε βαθμό που είναι αναγκασμένη να απολύει προσωπικό από τις υπηρεσίες της.

Χαιρόμαστε χαρά μεγάλη για τη συναντίληψη του Ελληνισμού της Κύπρου που δείχνει τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν το ευλογημένο μας Γένος.

No comments:

Post a Comment