Thursday, May 24, 2012

Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΩΝ - ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ


Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΩΝ - ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στον ευσεβή ιατρό κ. Λυκούργο Νάνη - πνευματικό ανάστημα του οσιακής βιοτής αείμνηστου Μητροπολίτη Λαρίσης Θεολόγου-, ο οποίος, σε σύντομο περιεκτικό σχόλιό του, συγχαίρει τον ομολογητή Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ για την επιστολή ήθους και αληθείας που απέστειλε προς τους 28 “Αγουριδικούς” Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Είχε το θράσος μία ομάδα καθηγητών του ΑΠΘ να εγκαλέσει κατά τρόπο αήθη τους δύο ομολογητές επισκόπους Πειραιώς και Κυθήρων μεσούσης της μεγάλης Τεσσαρακοστής δυναμιτίζοντας το κλίμα των ημερών.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως διά της γνωστής επιστολής που πρώτη αυτή δε σεβάστηκε το πνεύμα των ημερών.

Ευτυχώς τόσο οι θιγόμενοι μητροπολίτες όσο και η ΔΙΣ δεν έδωσαν άμεση απάντηση προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.

Και τώρα ο δεσπότης των Κυθήρων, ο λεβέντης και ομολογητής π. Σεραφείμ Στεργιούλης, απάντησε με ευγένεια μεν, σταθερότητα στις αρχές του δε!

Ενώ άξιζαν αυστηροτάτης απαντήσεως οι ασεβείς τολμητίες του ΑΠΘ ο άγιος Κυθήρων απέδειξε συν τοις άλλοις, με την αντίδρασή του, και την ανωτερότητά του εκτός απ’ την ομολογιακή του διάθεση!

Ο Θεός είθε να δίδει υγεία κατ’ άμφω στον εκλεκτό ποιμενάρχη των Κυθήρων που μας χαροποιεί με τις γέμουσες ορθοδόξου παρρησίας και ήθους παρεμβάσεις του!”

Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως τα λέγει ο κ. Νάνης. Λεβέντης με την όλη σημασία της λέξεως ο Σεβ. Κυθήρων. Για όλα τα θέματα της πίστης μας προμαχεί, με ευγένεια και ήθος και χωρίς να ενδίδει στην αποτειχιστική λύσσα που έχει καταλάβει ορισμένους.

Ο Σεβ. Κυθήρων έδειξε - για μια ακόμη φορά - ομολογιακό πνεύμα αλλά και εκκλησιαστικό ήθος. Γι’ αυτό δεν είναι μόνον οι Αγουριδικοί μεταπατερικοί ακαδημαικοί θεολόγοι που τον έχουν στο στομάχι, αλλά και οι κύκλοι του π. Θεόδωρου Ζήση, οι οποίοι εγκαλούν τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, επειδή δεν ευλογεί το αποτειχιστικό φρόνημα που καλλιεργεί ο π. Θεόδωρος Ζήσης για την Εκκλησία της Σερβίας και όχι μόνον.

Σεβασμιότατε Κυθήρων! Σας συγχαίρουμε υικά και θερμά για τη στάση σας. Κωφεύσατε σας παρακαλούμε στις σειρήνες της αποτείχισης και του σχίσματος.

Αντί να παίζει κρυφτούλι πίσω από ανώνυμα και ψευδώνυμα άρθρα και σχόλια ο σεβαστός μας Γέροντας π. Θεόδωρος Ζήσης θα ήταν πολύ πιο κόσμιο και γενναίο και υπεύθυνο να καταθέτει ο ίδιος επώνυμα τις θέσεις του για να ξέρουμε πού το πηγαίνει.

Οι “Ομολογητές των καναπέδων” και οι “φοβισμένοι λαγοί” που δεν τολμούν να καταθέσουν επώνυμα την Ομολογία τους για τα θέματα πίστεως, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγχουν ομολογητές επισκόπους όπως τον Αγιο Κυθήρων, ο οποίος ελπίζουμε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να επουλωθεί το υφιστάμενο σχίσμα στην Εκκλησία της Σερβίας και για να αρθεί η επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες αδικία σε βάρος του Σεβ. Αττικής κ. Νικοδήμου.

No comments:

Post a Comment