Sunday, May 27, 2012

ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ;


ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Από τη στήλη “Μικρά και ενοχλητικά” που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Παρόν” στη σημερινή της έκδοση 27 Μαίου 2012, μαθαίνουμε - ανάμεσα σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα - κάτι πολύ ευχάριστο.


Μαθαίνουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προβληματίστηκε σοβαρά αναφορικά με την απαράδεκτη ενέργεια του Σεβασμιότατου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου να δεχθεί να τον “αγιάσουν” Παπικοί και ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα ασχοληθεί με το θέμα στην προσεχή συνεδρία της.


Μακάρι να αληθεύει η είδηση. Μακάρι το Πατριαρχείο να αντιληφθεί πόσο πολύ πληγώνoυν την ορθόδοξη ευαισθησία αυτού του είδους οι οικουμενιστικές ασχημίες που καταπατούν τους Ιερούς Κανόνες, εμπεδώνουν τον “λαικό Οικουμενισμό” και αποξενώνουν τους πιστούς από τον Πατριάρχη τους.


Και ο Σεβασμιότατος Γερμανίας πρέπει να τερματίσει αυτού του είδους τις οικουμενιστικές ασχημίες, αλλά και όσοι άλλοι ιεράρχες του Θρόνου πέφτουν σε παρόμοια ολισθήματα.


Ενα πράγμα είναι ο διάλογος με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους, που είναι όχι μόνον αποδεκτός αλλά και επιβεβλημένος, και διαφορετικό πράγμα οι συμπροσευχές - και μάλιστα τόσο προχωρημένες συμπροσευχές - μαζί τους.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή γαι τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Φιλίες που...καίνε!

________________


Στη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα συγκληθεί τον επόμενο μήνα θα αποφασίσουν πώς και αν θα τιμωρηθεί ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος.


Ο μητροπολίτης έκανε μία απλή, όμως για πολλούς ικανή να τον κάψει, κίνηση. Σε εκδήλωση για την ενότητα των Εκκλησιών, όπου παρευρίσκονταν εκπρόσωποι πολλών δογμάτων, ο κ. Αυγουστίνος δέχθηκε να τον αγιάσει καθολικός ιερέας!


Η φωτογραφία που τραβήχτηκε διακινήθηκε μεμιάς στο Ίντερνετ μέχρι και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την έστειλαν μέσα σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα ο μητροπολίτης να τρέχει και να μη φτάνει.


Δεχόμενος τον αγιασμό των καθολικών χάνονται αυτομάτως τα επιχειρήματα των ορθοδόξων και ανοίγει θέμα που δύσκολα μπορεί να κλείσει, λέει κληρικός του Πατριαρχείου.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο μητροπολίτης παγιδεύτηκε από ανθρώπους του περιβάλλοντας του και πως τα περισσότερα πυρά τα δέχθηκε από φίλους μητροπολίτες του Οικουμενικού θρόνου.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”,


“Το Παρόν”

No comments:

Post a Comment