Tuesday, May 22, 2012

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΥΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΥΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Συγχαίρουμε θερμά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την γιγαντιαία προσπάθεια που ανέλαβε να βοηθά τα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος που φροντίζουν τους εμπερίστατους Ελλαδίτες αδελφούς μας.


Μας έθλιψε όμως βαθύτατα το σχετικό ρεπορτάζ καθημερινής εφημερίδος της μεγαλονήσου, που αναφέρει ότι ο επικεφαλής του τεράστιου και αξίου κάθε επαίνου αυτού φιλανθρωπικού έργου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος (Πυλιώτης), γίνεται στόχος άδικων επιθέσεων που τον πικραίνουν αφάνταστα και οι οποίες θα τον οδηγήσουν ίσως σε παραίτηση.


Πολύ θα λυπηθούμε αν συμβεί αυτό.


Ο Πανοσιολογιότατος κάνει υποδειγματική δουλειά που απέσπασε τα πιο θερμά συγχαρητήρια των Μητροπόλεων της Ελλάδος.


Γιατί άραγε γίνεται στόχος άδικων επιθέσεων;


Πολλή επίσης εκφράζουμε θλίψη για το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επιφέρει σημαντικά πλήγματα στο νησί.


Γι’ αυτό η Εκκλησία της Κύπρου οδηγήθηκε στην απόφαση να συστήσει φιλανθρωπικό παντοπωλείο - μια προσπάθεια στην οποία πρωτοστάτησε και πάλιν ο π. Ιερώνυμος Πυλιώτης.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ...ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ!

ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ “ΑΓΑΠΗΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Του Αριστείδη Βικέτου

==============


Νέα αποστολή με βοήθεια σε φάρμακα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου φθάνει σήμερα Τρίτη στην Αθήνα. Επικεφαλής του κλιμακίου, που μεταφέρει τα τρόφιμα, είναι ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου αρχιμανδίτης Ιερώνυμος, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για στήριξη των εμπερίστατων αδελφών μας στην Ελλάδα από τον περασμένο Νοέμβριο και έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και άλλους Μητροπολίτες.


Η νέα αποστολή προορίζεται μεταξύ άλλων για τις Μητροπόλεις Πειραιώς, Περιστερίου, Νικαίας, Ιλίου, Θηβών και άλλες.


Στο μεταξύ χθες το απόγευμα ο Κύπρου Χρυσόστομος τέλεσε απέναντι από την Αρχιεπισκοπή τα εγκαίνια κοινωνικού παντοπωλείου, για το οποίο επίσης εργάστηκε ο πρωτοσύγκελλος. Σε ομιλία του ανέφερε ότι δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει και την Κύπρο και γι’ αυτό επιβάλλει στην Εκκλησία ηθικά να προστρέξει και να εγκύψει στον πόνο των αδελφών μας με έμπρακτη υλική βοήθεια.


ΑΙΧΜΕΣ


Πάντως έκπληξη προκάλεσε ότι ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο οποίος μιλούσε από χειρόγραφο, απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τόνισε: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάθε καλό έργο πολεμείται και πολύ περισσότερο το πρόσωπο που το επιτελεί με διάφορους τρόπος, έσωθεν και έξωθεν. Ο διάβολος βρίσκει τα όργανα του για να κατορθώσει την ηθική εξόντωση του. Παρόλα αυτά σας δίνω την υπόσχεση ότι, εφόσον και μέχρι του σημείου που επιτρέπει η συνείδηση μου να εξακολουθώ να βρίσκομαι στην Αρχιεπισκοπή και δίπλα Σας και δεν θα παύσω ποτέ παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρεμβάλλονται με την βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες Σας να απαλύνουμε ως Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τον πόνο των αδελφών μας».


Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο Κύπρου Χρυσόστομος χαρακτήρισε αξιέπιανο το έργο και τον ζήλο του π. Ιερώνυμου.

ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment