Monday, May 7, 2012

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΩΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ



ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΩΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:


“Όπως ανακοινώθηκε από τον Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο Μπούλοβιτς, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διεθνή διάσκεψη με τίτλο «Παγκόσμια Συνάντηση για την Ειρήνη", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σεράγεβο από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου 2012.


Ο Επίσκοπος Μπάτσκας ανέφερε ότι τη διεθνή διαθρησκειακή συνάντηση διοργανώνει η Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα του “Αγίου Αιγιδίου” Ρώμης. Περιμένω ότι όλοι θα προσευχηθούμε για την ειρήνη όχι υποκριτικά - είπε ο Επίσκοπος Ειρηναίος. Η συνέντευξη Τύπου, δόθηκε παρουσία του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου του Σεράγεβο Vinko Puljic,του πρόεδρου της Διάσκεψης των Επισκόπων της Umbria και της κοινότητας, "Αγίου Αιγιδίου" Επισκόπου Vincenzo Palja, των εκπροσώπων της μουσουλμανικής και της εβραϊκής κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Elma Κοβάτσεβιτς και Softić-Kaunic και του Γενικού Γραμματέα της κοινότητας, " Αγίου Αιγιδίου" καθηγ. Alberto Kvatrući καθώς και του Πρέσβη της Ιταλίας στη Β-Ε Raymond de Cardona.”


Απλά διερωτώμαι.


Δεν αντιλαμβάνονται ορισμένοι ότι, εκτός από δεινοί παραβάτες των Ιερών Κανόνων με τις ατέλειωτες συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους που πραγματοποιούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, αποδεικνύουν παράλληλα στην πράξη ότι είναι κυριολεκτικά φαιδροί;


Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι η φονική επιθετικότητα του φονταμενταλιστικού Ισλάμ θα ανακοπεί επειδή θα γίνουν αυτά τα “Διαθρησκειακά” καραγκιοζιλίκια στο Σεράγεβο;


Δεν πληροφορηθηκαν τα τελευταία “καλά” νέα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και μάλιστα από την Τρίπολη της Λιβύης;


“Έντονα προβληματισμένοι και στεναχωρημένοι είναι οι Έλληνες της Ελληνορθοδόξου Παροικίας της Τριπόλεως στην Λιβύη από την πρόσφατη επίθεση κατά της Εκκλησίας μας, και κατʼ επέκταση κατά του Ιερέα μας π. Ιωακείμ Βασιλάκου ο οποίος είναι και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.


Την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 9 με 9.30ʼ π.μ. και κατευθυνόμενος ο π. Ιωακείμ προς τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, εντός του προαυλίου χώρου του Ναού, φανατικός «αδελφός» μουσουλμάνος κατά πάσα πιθανότητα αλλοδαπός και όχι Λίβυος πολίτης πυροβόλησε με όπλο καλάσνικωφ κατά του Ιερέως από διπλανό κτήριο που εφάπτεται με τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.


Η Σφαίρα σφηνώθηκε δέκα εκατοστά μπροστά από τα πόδια του π. Ιωακείμ με αποτέλεσμα να τρυπήσει ακόμη και το δάπεδο.


Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και ο Πρέσβης της Κύπρου μας όπου έσπευσαν αμέσως στο μέρος, αλλά και ο Έλληνας επιτετραμμένος εις την Τρίπολη. Ενώ με την συμβολή Λιβύων φίλων της Παροικία μας ειδοποιήθηκε και έσπευσε εις τον Ναό ο προϊστάμενος Ασφαλείας της παλαιάς πόλεως για την σχετική έρευνα όπου διαπιστώθηκε και ιδίοις ώμασι ότι δεν επρόκειτο για εξοστρακισμό σφαίρας αλλά για στοχευόμενη απόπειρα.


Άμεσα τόσο η Κυπριακή Πρεσβεία όσο και η Ελληνική Πρεσβεία προέβησαν σε έντονα διαβήματα διαμαρτυρίας προς την Λιβυκή Κυβέρνηση και η Ελληνική Πρεσβεία ζήτησε την Αστυνομική προστασία του Ελληνορθοδόξου Ναού μας ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο μοναδικός σε όλη την Τρίπολη και της γύρω πόλεις.


Σήμερα Παρασκευή ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και έγινε και Αγιασμός ,όλοι μαζί οι Έλληνες της Παροικίας μας προσευχηθήκανε για την ειρήνη στην περιοχή μας και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, ζητήσανε από τον προστάτη Άγιο μας ,τον Άγιο Γεώργιο να προστατεύει την Εκκλησία του και την Παροικία μας.


Το παρόν έδωσαν ο Πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Περικλής Στοιβαρός, ο Έλληνας Επιτετραμμένος κ. Ιωάννης Μιτζάλης ,ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τριπόλεως κ. Δημήτριος Αναστασίου και παράγοντες της Παροικίας μας.


Έτσι με αυτόν τον τρόπο δήλωσαν την υποστήριξή τους και την συμπαράστασή τους στην Ιερά μας Μητρόπολη, εις τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεοφύλακτο και εις τον πατέρα Ιωακείμ.” (Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ).


No comments:

Post a Comment