Thursday, May 24, 2012

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ



ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάζουμε τα εξής συγκλονιστικά στο καλό ιστολόγιο “Αναβάσεις”:

“Ενημερώνουμε την εγχώρια και την διεθνή κοινή γνώμη, ότι σήμερα τα ξημερώματα, 21 Μαϊου 2012, γύρω στις 7 π.μ., πολλές αστυνομικές δυνάμεις, με οργανωμένη επιχείρηση σε όλη την χώρα μας, επιτέθηκαν και εισέβαλαν βίαια στα μοναστήρια και σε σπίτια των μελών της Ορθόδοξης Αρχ/πής Αχρίδος.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Στίπ, έδρα της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, η αστυνομία εισόρμησε και αναζήτησε τον σεβ/το Επίσκοπο κ.Μάρκο, και επειδή απουσίαζε στο Βελιγράδι στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχείας του Πατριαρχείου Σερβίας, συνέλαβαν την μοναχή Πελαγία, μεγάλης ηλικίας και με πρόσφατη ορθοπεδική εγχείρηση.

Στα Σκόπια, μεγάλη αστυνομική δύναμη, εισέβαλε στη Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναζητώντας τον Επίσκοπο Στοβίου και τοποτηρητή της Μητρ/λης Στρώμνιτσας κ.Δαυίδ αλλά επειδή δεν τον βρήκαν, (επίσης στο Βελιγράδι), συνέλαβαν την Ηγουμένη της Μονής, μοναχή Κυράννα. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι maltretirajkji (πιθανόν μεταφράζεται οι κακοποιοί) ερεύνησαν όλους τους χώρους της Μονής και τους οποίους κατέγραψαν λεπτομερώς με βιντεοκάμερα.

Επίσης η αστυνομία εισόρμησε στο Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη Νιζόπολη της περιοχής Βιτωλίων, ψάχνωντας να συλλάβουν την Ηγουμένη, μοναχή Ολυμπιάδα. Επειδή δεν την βρήκαν, (απουσίαζε λόγω υγείας), συμπεριφέρθηκαν με αγένεια και παρενόχλησαν τις υπόλοιπες μοναχές.

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης στο ανδρικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Περλεπέ, όπου συνέλλαβαν τον ιερομόναχο π.Μωϋσή. Στους παραπάνω χώρους οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα υλικά αγαθά που βρήκαν, λέγοντας ότι τα κάνουν αυτά, καθώς και τις συλλήψεις, για "φοροδιαφυγή".

Επίσης η αστυνομία συνέλαβε τους στενότερους συγγενείς των Επισκόπων, που διαμένουν σε διάφορες πόλεις, τους ιερείς και άλλους πιστούς της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Οι δικαστικές αρχές της "FYROM", έχοντας την δική τους σχισματική εκκλησία-εταιρεία, δεν αναγνωρίζουν την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, η οποία σχεδόν ζει με τα πενιχρά έσοδα από τους πιστούς της.

Έτσι είναι προφανές στη χώρα το πρόσχημα της φοροδιαφυγής, που εφαρμόζει από τώρα, και μαζί με την καταδίκη του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, η αστυνομία κάνει διώξεις και βασανιστήρια για θρησκευτικούς λόγους, το οποίο δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως.

Μετά την πρόσφατη επιβολή φυλάκισης 2,5 ετών στον Αρχ/πο Ιωάννη στις κεντρικές φυλακές των Σκοπίων, οι κυβερνητικές αρχές της FYROM, θέλοντας να προστατέψουν την σχισματική οργάνωση, λεγόμενη ορθόδοξη εκκλησία "Μακεδονίας", προχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες, σε μία ημέρα, στην παραπάνω ποινή, προκειμένου να διαλύσουν την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αχρίδος, στην χώρα μας.

Καλούμε όλους τους εξοχότατους εκπροσώπους των ξένων Πρεσβειών των Δημοκρατικών χωρών, την Πρεσβεία των Οργάνων του ΟΑΣΕ και τις οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών, να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια και υποστίρηξη, ώστε σύντομα να διακοπεί η δίωξη του Αρχ/που Ιωάννη και όλων των λοιπών κρατουμένων, ηγουμένης, μοναχών, μοναζουσών πιστών, για να αποτραπεί τελικά αυτή η καταστροφή της Θρησκευτικής ελευθερίας, που οι κρατικές αρχές της Δημοκρατίας της FYROM εφαρμόζουν στα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.”

Με βαθύτατη θλίψη οι ορθόδοξοι πιστοί ανά την Οικουμένη παρακολουθούν το ανεκδιήγητο δράμα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τις ανελέητες επιθέσεις του φασιστικού καθεστώτος των Σκοπίων το οποίο στοχοποίησε, όχι μόνον τον μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο Αχριδών Ιωάννη, αλλά το σύνολο των μοναχών και των μοναζουσών και των πιστών της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Τα Σκόπια - ένα κράτος έκτρωμα των Βαλκανίων - παραβιάζουν κάθε έννοια ηθικής και δικαίου και οδηγούν στο μαρτύριο τους ορθόδοξους αδελφούς μας που δεν προσχωρούν στην εθνοφυλετική σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων την οποία δεν αναγνωρίζει καμιά Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά μόνον το Βατικανό.

Είθε ο Θεός να χαρίσει την ειρήνη Του - την υπέρ πάντα νουν υπερέχουσα - στη μαρτυρική Εκκλησία των Αχριδών και στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αχριδών κ. Ιωάννη, που σαπίζει στη φυλακή με προκατασκευασμένες κατηγορίες που αντίκεινται όχι μόνον στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά ακόμα και στους νόμους των Σκοπίων.!

Και το πιο τραγελαφικό.

Αυτή η χώρα που δεν σέβεται καμιά έννοια Δημοκρατίας θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης την ώρα που μοναδική έγνοια έχει να σφετεριστεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας, την Ιστορία του Ελληνισμού και την καταπάτηση των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της.!!!

Ελπίζουμε ο Πρόεδρος Πούτιν να ασκήσει όλη την επιρροή του για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και ο στοιχειώδης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών στα Σκόπια και να συντείνει - όπως τον παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Ρωσία-, για να σφυρηλατηθεί η ενότητα των Ορθόδοξων πιστών ως ηγέτης της μόνης ορθόδοξης χώρας που είναι υπερδύναμη.

No comments:

Post a Comment