Tuesday, May 8, 2012

ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΤΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ;


ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΤΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ;



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Διαβάζουμε στην “Καθημερινή”:

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «επαγρυπνεί ιδιαίτερα» μετά την είσοδο ενός«νεοναζιστικού κόμματος» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ ΜανουέλΜπαρόζο.


Ερωτηθείς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τις απόψεις του σχετικά με το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές, που του δίνει δικαίωμα αντιπροσώπευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Μπαρόζο απάντησε πως «θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα».


Αλλά, «όσον αφορά το κοινοτικό δίκαιο, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους και το εννοώ, όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουμε για να δράσουμε εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε.


«Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση», διαβεβαίωσε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας «όλοι θα πρέπει να βασίζονται στην Επιτροπή για την ιδιαίτερη επαγρύπνησή της».


Προσπαθώ - χωρίς καμιά επιτυχία - να καταλάβω γιατί και δεύτερος κορυφαίος κοινοτικός επίτροπος κάνει δημόσιες δηλώσεις εναντίον της “Χρυσής Αυγής”!


Είναι δυνατόν να μην κατανοούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι όσο περισσότεροι ξένοι - και μάλιστα Ευρωπαίοι - μιλούν αυτή τη χρονική στιγμή για τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας τόσο περισσότερο ενισχύουν τους “Χρυσαυγίτες”;


Δεν αντιλαμβάνονται ότι στις εκλογές του Ιουνίου η “Χρυσή Αυγή” θα κατεβεί με αναπεπταμένα λάβαρα τις δηλώσεις των Ευρωπαίων κοινοτικών επιτρόπων εναντίον της;


ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"

_________


Η “Χρυσή Αυγή” εκφράζει ένα πολύ μικρό τμήμα του Ελληνικού λαού. Ο ηγέτης της δεν είναι καμωμένος από τη στόφα του Χίτλερ. Δεν μπορεί να ενθουσιάσει και να εμπνεύσει τον κόσμο. Ούτε ζούμε άλλωστε στις συνθήκες του Μεσοπολέμου για να φοβόμαστε ότι μπορεί να αναπτυχθεί ένα χιτλερικό κίνημα.


Οι ψήφοι που πήρε η “Χρυσή Αυγή” στις πρόσφατες εκλογές δεν εκφράζουν τις πεποιθήσεις όσων την ψήφισαν.


Είναι απλά αποδοκιμασία της πολιτικής που εφαρμόστηκε από τους Μνημονιακούς και διέξοδος του συναισθήματος ανασφάλειας που υπάρχει στα αστικά κέντρα και όχι μόνον.


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑ ΠΑΓΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

______________________


Αν όμως συνεχίσουν οι ξένοι να επιτίθενται εναντίον της “Χρυσής Αυγής” και να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδος, ενώ παράλληλα ζητούν με Μνημόνια να υποδουλώσουν τον Ελληνικό λαό σε ακόμη μεγαλύτερη ανέχεια, τότε όντως υπάρχει κίνδυνος να παγιωθεί η επίδραση της “Χρυσής Αυγής” και να αποκτήσει ουσιαστικά ερείσματα σε μεγάλη μερίδα του λαού.


Αυτό θέλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να συμβεί;


Ηδη η ΕΣΗΕΑ και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκφράζουν την απαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά της “Χρυσής Αυγής”.


Οσο λιγότερο μιλούν οι ξένοι για τα εσωτερικά της Ελλάδας τόσο πιο αποτελεσματική θα ακούγεται η φωνή όσων - και είναι πολλοί - δεν συγκατανεύουν με την ιδεολογία και την πρακτική της “Χρυσής Αυγής”.


"ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΚΑΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ

__________


Περιττόν να τονίσουμε ότι πέραν των πολιτικών διαφορών που έχουμε με τη “Χρυσή Αυγή” ουδόλως μας διαφεύγει ο Δωδεκαθειστικός νεοπαγανισμός της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας αρέσει να επεμβαίνουν οι ξένοι στα εσωτερικά της Ελλάδας.


Ξέρουν οι Ελληνες πώς να αντιμετωπίσουν τη “Χρυσή Αυγή” η εκλογική βάση της οποίας - επαναλαμβάνω - είναι καθαρά περιστασιακή και όχι ιδεολογική.


Οι Ευρωπαίοι επίτροποι πρέπει να αντιληφθούν ότι δηλώσεις του τύπου “η Ελλάδα πρέπει να γίνει προτεκτοράτο”, “η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί να εκχωρήσει μέρος της ανεξαρτησίας της”, κτλ., όχι μόνον δεν βοηθούν σε τίποτα, αλλά ενδυναμώνουν μεταξύ άλλων κόμματα και ιδεολογίες όπως αυτή που εκφράζει η “Χρυσή Αυγή”.


No comments:

Post a Comment