Thursday, May 3, 2012

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟ


ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ κ. ΓΕΡΜΑΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Αν και πάντοτε χαμηλών τόνων και διαλλακτικού πνεύματος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός εκφράζει πάντοτε παραδοσιακές θέσεις.

Αυτή τη φορά χαστουκίζει με βελούδινο γάντι τον προσφυώς αποκληθέντα “κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών” Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιστούτου κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου.

Αντί να του σύρει "τα εξ αμάξης", όπως κάνουμε πολλοί, του κάνει τέτοιες ερωτήσεις ώστε τον αφήνει εκτεθειμένο ως τον άνθρωπο που συνέλαβε και υλοποιεί - με μια δράκα ριψάσπιδες θεολόγους - την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών.

Σας συγχαίρουμε υικά και θερμά Σεβασμιότατε.

Σας παρακαλούμε να φέρετε το θέμα για συζήτηση στην Ιεραρχία.

Δεν είναι δυνατόν ο διά τας αμαρτίας ημών "πρασινουφρούραρχος" Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να στηρίζει τον δολιοφθορέα των Θρησκευτικών κ. Γιαγκάζογλου και τους “ΚΑΙΡΟΣκόπους" του και η Ιεραρχία να σιωπά και να ανέχεται την εν ψυχρώ δολοφονία του ορθόδοξου μαθήματος των θρησκευτικών.

Αν - όπως είναι οι προσευχές όλων μας - σε λίγες μέρες ξεκουμπιστούν οι εκκλησιομάχοι Πασόκοι από το Υπουργείο Παιδείας, σας παρακαλούμε θερμά να μην αφήσετε τον Αρχιεπίσκοπο να αντιστρέψει το κλίμα και να εμπεδώσει τη δίωξη του μαθήματος των θρησκευτικών από τον στενό συνεργάτη του κ. Γιαγκάζογλου και τη συμμορία του.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την επιστολή του Σεβασμιότατου Ηλείας που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Προς Την Επιτροπήν Εμπειρογνωμόνων Για την εκπόνηση νέου Προγράμματος Σπουδών Στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου (υπ’ όψιν κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου)
Αγαπητοί μου, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, η δε δύναμις, το φως και η χαρά της Αναστάσεως να σας πλημμυρίζη πάντοτε.

Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας και την αποστολή της προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ επιστολής σας και του συνημμένου αυτής σχετικού Υπομνήματός σας. Επί τούτοις δια του παρόντος σας παρακαλώ να μου γνωρίσετε:

Την Απόφασιν της κ. Υπουργού Παιδείας περί ορισμού Επιτροπής εκπονήσεως νέου Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου και αν αυτή ανεκοινώθη εις τους ενδιαφερομένους (Ιεράν Σύνοδον, Θεολογικές Σχολές, Θεολόγους κ.λ.π.) και με ποιόν τρόπον.

Πάντα τα ονόματα των υποβαλόντων αιτήσεις συμμετοχής.

Τα κριτήρια επιλογής τους.

Την Πράξιν της κ. Υπουργού του διορισμού της Επιτροπής σας.

Και αν
η αποστολή του Υπομνήματός σας εις τον Μακαριώτατον αποτελεί επίσημον αυτού ενημέρωσι του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων ή τούτο είναι απλώς δική σας προσωπική επιλογή;

Με ευχές, ευχαριστίες και εκτίμησι
† Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Κοινοποίησις: Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ, Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ιωάννου Γενναδίου 14.115 21 ΑΘΗΝΑ.


ΠΗΓΗ:

Ακτίνες

No comments:

Post a Comment