Sunday, May 6, 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Λουκά Παναγιώτου:


“Στην δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωρά η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από το οποίο θα σιτίζονται οικογένειες που έχουν ανάγκη στην περιοχή της πρωτεύουσας.


Τα επίσημα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου αναμένεται ότι θα τελεσθούν την Δευτέρα 14 Μαΐου και σύμφωνα με δηλώσεις του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Πυλιώτη, το Παντοπωλείο θα στεγάζεται σε κατάστημα που ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και το οποίο βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Αρχιεπισκοπής. Αναμένεται ότι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα σιτίζονται 1200 – 1300 οικογένειες μηνιαίως».


Οι κατάλογοι με τις οικογένειες που χρήζουν βοηθείας έχουν ήδη ετοιμαστεί από τις διάφορες ενορίες της Αρχιεπισκοπής και έχουν αποσταλεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


«Έχουμε τον κατάλογο με τις οικογένειες κάθε ενορίας, όπως ακριβώς είχαμε και την περίοδο του Πάσχα όπου δώσαμε περίπου δύο χιλιάδες πακέτα, τόσο στην αρχιεπισκοπική, όσο και στις άλλες μητροπολιτικές περιφέρειες», ανέφερε.


Παράλληλα ο π. Ιερώνυμος ανέφερε ότι «η βοήθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου θα συνεχιστεί, τόσο στην Ελλάδα και στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, όσο και στις οικογένειες του τόπου μας, που έχουν ανάγκη, για όσο καιρό συνεχιστεί η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετές χώρες του πλανήτη μας».


Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης ανέφερε, επίσης, ότι η βοήθεια που συγκεντρώνει η Αρχιεπισκοπή Κύπρου για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, «αλλά και για τις 195 οικογένειες των Κυπρίων που βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλους Νομούς της Ελλάδας συνεχίζεται».


Πρόσθεσε, ακόμη, ότι μετά τις 17 Μαΐου αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου θα μεταβεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει «τη βοήθεια του μήνα που θα είναι κρέας, χαλούμια, ξηρά τροφή και ό,τι άλλο έχουν προσφέρει διάφορες εταιρείες, όπως καινούργια ρούχα, παπούτσια κλπ.


Επίσης θα παραδώσουμε τα συσσίτια που ετοιμάζουμε κάθε μήνα στην Αρχιεπισκοπή».


Αυτό το διάστημα, συνέχισε, «η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου καταβάλλει προσπάθειες για δημιουργία ενός νηπιοβρεφοκομικού σταθμού στο Δήλεσι Ωρωπού, ύστερα από υπόδειξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.


Ο σταθμός αυτός θα γίνει σε συνεργασία της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου και των Αθηνών μαζί με διάφορους φορείς της Κύπρου, όπως η ΠΑΣΥΔΥ, η ΣΠΕ Μακράσυκας, οι Δήμοι Έγκωμης και Αραδίππου και άλλοι».


Συγχαίρουμε θερμά την Εκκλησία της Κύπρου - και μάλιστα την Ιερά Αρχιεπισκοπή - για την πρωτοβουλία η οποία έρχεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πενομένων οικογενειών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.


Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Κύπρου συνεχίζει να επιτελεί αξιοθαύμαστο φιλανθρωπικό έργο και για όσους συμπολίτες μας στην Ελλάδα έχουν τόση ανάγκη με τη γενναιόδωρη συνδρομή της σε συγκεκριμένα προγράμματα που λειτουργούν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε άλλες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Η Εκκλησία - η τροφός του Ευλογημένου μας Γένους - υπήρξε πάντοτε ακοίμητος φρουρός στις επάλξεις του χρέους καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας του Ελληνικού έθνους.


No comments:

Post a Comment