Sunday, May 20, 2012

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΟΒΟ


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΟΒΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Γράφει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:


“Το Μπούτοβο είναι μια περιοχή Δυτικά της Μόσχας, που κατά τα χρόνια της Κυβέρνησης του Στάλιν ήταν τόπος μαζικών εκτελέσεων Αρχιερέων, Κληρικών και πιστών της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που μαρτύρησαν κατά τα έτη του διωγμού στην Ρωσία.


Αξίζει να αναφερθεί, ότι μεταξύ των Αγίων Μαρτύρων που μαρτύρησαν στο Μπούτοβο και ανέρχονται σε χιλιάδες, ήταν και δέκα Έλληνες Μάρτυρες.


Σήμερα, Σάββατο 1 Μαΐου 2012 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Μπούτοβο.


Να σημειωθεί, ότι η Θεία Λειτουργία τελείται στο τόπο που έγιναν οι μαζικές εκτελέσεις, και εκεί έχει τοποθετηθεί μια ξύλινη εξέδρα η οποία είναι ανάμεσα στα δένδρα.


«Είναι μεγάλη χαρά που έχουμε σήμερα κοντά μας τον Μητροπολίτη Ιλαρίων της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, μια ημέρα πολύ σημαντική για εμάς, όπου τιμούμε τους χιλιάδες Μάρτυρες που εκτελέστηκαν εδώ στο Μπούτοβο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας.


Επίσης τόνισε: «Εδώ χύθηκε αίμα για την αλήθεια του Χριστού, διότι το αίμα των μαρτύρων είναι όπως το αίμα που έχυσε για εμάς ο Σωτήρας του Κόσμου».


Τέλος ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε και στα πέντε χρόνια που συμπληρώνονται αύριο Κυριακή 20 Μαΐου 2012 από την υπογραφή της Πράξεως της Κανονικής Κοινωνίας διά της οποίας αποκαταστάθηκε η ενότητα μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς.”


Συγκλονιστικό γεγονός που μαρτυρεί αδιάψευστα τα μαρτύρια που πέρασαν για πολλές δεκαετίες οι Ρώσοι ομόδοξοι αδελφοί μας στα χέρια των κομμουνιστών.


Η μαρτυρία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιου (Γιέφτις) ότι και ο Αγιος Ιουστίνος (Πόποβιτς) είχε βασικά καταδικαστεί για να εκτελεστεί και ότι κάποιος αφαίρεσε το όνομά του την τελευταία στιγμή από τον κατάλογο των εκτελεσθέντων, μας βοηθά να αντιληφθούμε τα ανείπωτα βάσανα, τις κακουχίες, τις εξορίες και τις εκτελέσεις που υπέστησαν οι Σλάβοι ομόδοξοι αδελφοί μας στα χέρια των κομμουνιστικών καθεστώτων.


Ολοι λέμε ότι ο Σταυρός πάντοτε προηγείται της Ανάστασης και ότι χωρίς τον σταυρό χριστιανισμός δεν υπάρχει. Οι μάρτυρες του Πόντου και της Ιωνίας και της Σερβίας και τα εκατομμύρια των μαρτύρων της Ρωσίας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι αυτή είναι η φύση της πορείας του χριστιανισμού στην Ιστορία.


No comments:

Post a Comment