Friday, May 11, 2012

ΛΙΑΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


ΛΙΑΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============

Με πολλή χαρά και ευχάριστη έκπληξη διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Η αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς για τα παιδιά, την ελπίδα του τόπου μας, οδήγησε στη δημιουργία, από το 1991 του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.
Από τη νέα σχολική χρονιά και παρά τις αντίξοες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τόλμησε και πήρε τη μεγάλη απόφαση να λειτουργήσει στα πλαίσια των Εκπαιδευτηρίων και Γυμνάσιο, προσφέροντας μια πλήρη εκπαιδευτική πορεία.

Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει μια νέα σελίδα στην Εκπαίδευση, θέλοντας να ανταποκριθεί στην απαίτηση των γονέων για συνέχιση της επιτυχημένης, κατά γενική ομολογία, πορείας της Πειραϊκής Εκκλησίας μέχρι σήμερα σ’ αυτόν τον τομέα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
____________________

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, σχετικά με την ίδρυση του Γυμνασίου της Μητροπόλεως Πειραιώς μεταξύ άλλων δήλωσε τα ακόλουθα·

“Στόχος μας είναι η διαμόρφωση των μαθητών σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με αγάπη στο Θεό και στον άνθρωπο, με ελέυθερο πνεύμα και σεβασμό στις αξίες, ιδανικά και παραδόσεις της φυλής μας.

Η λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων μας μέσα σε μία ατμόσφαιρα αγάπης, ελευθερίας, κατανόησης, αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης και αλληλοστήριξης δημιουργεί ένα γόνιμο περιβάλλον, που εξασφαλίζει όχι μόνον την κατακόρυφη πρόοδο των μαθητών αλλά και το αίσθημα αυτοεκτίμησης, ασφάλειας, ηρεμίας και ψυχικής γαλήνης.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε σύντομα να έχουμε πλέον ένα ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ηλικία του Παιδικού Σταθμού μέχρι και αυτή του Λυκείου!»

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
__________________

Ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Πρωτότυπες μέθοδοι διδασκαλίας.

Σχολική ζωή με κανόνες και αρχές.

Βιωματική προσέγγιση της γνώσης.

Ενισχυμένο πρόγραμμα.

Αξιοποίηση των Διαδραστικών Πινάκων.

Ασκήσεις εμπέδωσης μέσα από βιβλιοτετράδια που συμπληρώνουν τα σχολικά βιβλία.

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Σωστή οργάνωση που εξασφαλίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των παιδιών.

Καθημερινή και ουσιαστική επικοινωνία με τους γονείς.

Περιβάλλον με σωστά πρότυπα και αληθινή αγάπη.

Αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη για την πνευματική, ηθική και κοινωνική καλλιέργεια κάθε μαθητή ξεχωριστά προσφέροντας Παιδεία υψηλού επιπέδου.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
_______________________

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πρωτοπορούν!

Έχουν στη διάθεσή τους σε κάθε τάξη, προς όφελος των μαθητών διαδραστικούς πίνακες. Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.”

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
________

Είναι όντως εντυπωσιακά όσα αναφέρει ο Σεβασμιότατος για τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Είναι άξιος συγχαρητήριων για την τόλμη να δημιουργήσει πρότυπα εκπαιδευτήρια τα οποία όχι μόνον θα παρέχουν στους μαθητές χριστιανική και ελληνική παιδεία, αλλά και θα αποτελούν πρότυπο σχολή που χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες μορφές τεχνολογίας για τη διδασκαλία.

Εντυπωσιακή η τόλμη του Σεβασμιότατου προπαντός αφού πραγματοποιείται στο μέσο μιας φοβερής οικονομικής - και όχι μόνον - κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας.

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
_________

Να τον παρακαλέσουμε θερμά και υικά να επεκτείνει τη μέριμνά του για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών στη Δημόσια εκπαίδευση.

Σεβασμιότατε!

“Οι καιροί ου μενετοί.”

Τόσο πολύ μας εγκατέλειψε η χάρη του Θεού ώστε μετά τους τρισάθλιους Πασόκους τώρα προωθούμε τους ακόμη πιο ελεεινούς Εκκλησιομάχους και εθνομειοδότες Συριζίτες και ΔΗΜΑΡίτες. Ο Θεός μόνον ξέρει “τι τέξεται η επιούσα” και ποια Ρεπούση ή ποια Δραγώνα ή ποιος Τατσόπουλος ή κάποιος άλλος από το συνάφι τους θα είναι ο επόμενος υπουργός παιδείας και Θρησκευμάτων.

"ΛΥΚΟΣ ΒΑΡΥΣ ΜΗ ΦΕΙΔΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ" Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
____________

Την ίδια ώρα “λύκος βαρύς μη φειδόμενος του ποιμνίου” ο “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άνοιξε διάπλατα, όχι απλά την Κερκόπορτα, αλλά την πύλη του Ρωμανού της Ορθόδοξης κατήχησης των παιδιών μας στους εκκλησιομάχους με τη βοήθεια του "κακού δαίμονα του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών" κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου και των γεννίτσαρων ΚΑΙΡΟΣκόπων του.

ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ Ο "ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ"
________________

Στόχος τους να καταστήσουν το ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών ένα συγκρητιστικό μάθημα στο οποίο θα διδάσκεται η πανθρησκεία και ο συγκρητισμός και θα εμπεδώνεται ο “λαικός οικουμενισμός”.

Σας παρακαλούμε θερμά να φέρετε το θέμα στην Ιεραρχία και να υψώσετε με άλλους παραδοσιακούς ιεράρχες τείχος απροσπέλαστο στα σχεδια των Εκκλησιομάχων και των συνωμοτών πεμπτοφαλαγγιτών.

No comments:

Post a Comment