Friday, May 4, 2012

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ


Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα σε όσα εύγλωττα αναφέρει η Ανακοίνωση του Σεβ. Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου αναφορικά με την επίθεση που υφίσταται από τους εκπρόσωπους του Σύριζα, του Δημάρ του κ. Κουβέλη (που εκπροσωπείται, συν τοις άλλοις, από την κυρία Ρεπούση) και τους λοιπούς “φωταδιστές” και προοδευτικάριους.


Τα εθνομηδενιστικά αυτά και εκκλησιομάχα κόμματα κάνουν ότι μπορούν για να χτυπήσουν την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της.


Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τον “πρασινοφρούραρχο” Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επειδή γνωρίζει ότι Πασοκικά χτυπά η καρδιά του και έτσι με την ολοπρόθυμη αρωγή του, κατορθώνει να ποδηγετεί την Εκκλησία της Ελλάδος στο περιθώριο της ζωής του έθνους μας.


Ο κ. Σταμούλης του "Σύριζα", με σημερινό άρθρο του, ζητά χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας ώστε και να πεταχτούν στο δρόμο οι ιερείς και οι θεολόγοι και να αρπαχτούν τα τελευταία απομεινάρια της Εκκλησιαστικής περιουσίας.


Οι Οικολόγοι εκφράζουν συστηματικά τις πιο απαράδεκτες εθνικά θέσεις σε όλα μας τα εθνικά θέματα και είναι υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας.


Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές.


Το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή έχουν πολλούς δωδεκαθειστές στις τάξεις τους, ακολουθούν φαιδρές ή δημοκρατικά απαράδεκτες πρακτικές και καπηλεύονται χωρίς να πείθουν θέσεις υπέρ της Εκκλησίας για να κερδίσουν ψήφους.


Ο Σεβασμιότατος Καλαβρύτων είναι σαφής ότι δεν υποστηρίζει συγκεκριμένο κόμμα ή υποψήφιο αλλά ότι ως πνευματικός πατέρας οφείλει να πει στο ποίμνιό του ότι δεν πρέπει οι πιστοί να ψηφίσουν εκκλησιομάχους, εθνοκάπηλους και εθνομειοδότες υποψήφιους.


Ταυτόχρονα διευκρινίζει το αυτονόητο. Οτι οι Κληρικοί δεν πρέπει να έχουν και όντως δεν έχουν - με ελάχιστες εξαιρέσεις - καμία σχέση με τα κόμματα και την πολιτική, αλλά ως πνευματικοί πατέρες σκέπουν υπό τας πτέρυγας της πατρικής αγάπης τους όλο τους το ποίμνιο, σε όποιο κομματικό χώρο και αν ανήκει.


Δεν είναι αργά ο μεν σεβαστός μας π. Βασίλειος Βολουδάκης να αποσυρθεί από το προσκήνιο και το παρασκήνιο του κόμματος “Κοινωνία” και ο παπα - Τσάκαλος να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το φαιδρό και εθνοκάπηλο ΛΑΟΣ. Αν αρνηθεί να το πράξει να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο και να καθαιρεθεί.


No comments:

Post a Comment