Thursday, April 19, 2012

ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!



ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!

ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Βελιγραδίου, Stanislav Hočevar, παραβρέθηκε στην Ορθόδοξη Αναστάσιμη Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Βελιγραδίου. Ασπάστηκε τις ορθόδοξες εικόνες ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος”, ενώ ο ορθόδοξος ιερέας φίλησε το χέρι του Παπικού “Αρχιεπισκόπου”.


Στο μεταξύ μαθαίνουμε ότι στις 8 Απριλίου, στο Πάσχα των Φραγκολατίνων, Ορθόδοξη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Σερβίας, Επίσκοπο Χβοτσάνης Αθανάσιο, παραβρέθηκε στον Παπικό Καθεδρικό Ναό της Παρθένου Μαρίας, στο Βελιγράδι.


Την Αναστάσιμη “Λειτουργία” τέλεσε ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Βελιγραδίου, Stanislav Hočevar, με παρόντες το Βασιλικό ζεύγος της Σερβίας Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη, τον Υπουργό Διασποράς Srdjan Srećković και τον Υπουργό Πληροφοριών & Πολιτισμού, Predrag Marković.


Περιττόν να αναφέρουμε ότι πλήθος ορθόδοξων Σέρβων ιερέων κυκλοφορούν ασεβέστατα με κομμένα μαλλιά και γένεια. Ποια δικαιολογία υπάρχει για ορθόδοξους κληρικούς να κυκλοφορούν σαν καραγκιόζηδες φρεσκοξυρισμένοι σε χώρα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πιστοί είναι ορθόδοξοι;


Είναι άραγε όλα αυτά εκδήλωση του “Ορθόδοξου Οικουμενισμού” του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς ή του ecumenisme του Φαναρίου και του Σαμπεζύ;


Εμάς μας φαίνονται Σαμπεζιανά και Φαναριώτικα και πάνω από όλα εντελώς απαράδεκτα και εντελώς αδικαιολόγητα.


No comments:

Post a Comment