Thursday, April 12, 2012

ΑΝ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ...ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ!!!


ΑΝ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ... ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ!!!


Του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου

=============


Αν ο Παπισμός είναι Εκκλησία του Χριστού τότε – ω ! τότε…– όλοι οι μετά το σχίσμα Ορθόδοξοι εκκλησιαστικοί συγγραφείς, οι Άγιοι, οι Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι…βλάσφημοι !


Διότι είναι φρικτή, φοβερά φρικτή βλασφημία, να χαρακτηρίζεται η Εκκλησία, δηλ. η άσπιλος Νύμφη του Χριστού μας, ως αίρεση, ως δαιμονική επινόηση!


Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτή τη φρικτή βλασφημία έχουν περιπέσει όλοι – ανεξαιρέτως όλοι – οι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας που έχουν ασχοληθεί με τις παπικές διδασκαλίες και όλοι ομοφώνως έχουν αποφανθεί ότι ο Παπισμός είναι αίρεση!

Μεταξύ άλλων:

Μ. Φώτιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως,

Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς,

Αγ. Συμεών Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης,

Αγ. Μάρκος Ευγενικός,

Αγ. Νικόδημος Αγιορείτης,

Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός,

Αγ. Νεκτάριος κ.ά.


Μάλιστα ο Αγ. Ιουστίνος Πόποβιτς λέει τα εξής φοβερά: «Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις: του Αδάμ, του Ιούδα, του Πάπα … το δόγμα περί αλαθήτου του Πάπα είναι όχι μόνο αίρεσις αλλά παναίρεσις ... είναι αίρεσις των αιρέσεων, μία άνευ προηγουμένου ανταρσία κατά του Θεανθρώπου Χριστού»!


Είναι εντελώς αδιανόητο να αποδέχομαι τον Παπισμό ως Εκκλησία του Χριστού και ταυτόχρονα να τιμώ τους ανωτέρω ως Αγίους που τον χαρακτήρισαν ως αίρεση!


(Συνεχίζεται)

No comments:

Post a Comment