Thursday, April 26, 2012

ΠΟΛΥ "ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙΟ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΥΠΕΚΦΥΓΗ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ - ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΖΗΣΗ




ΠΟΛΥ “ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙΟ” ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΥΠΕΚΦΥΓΗ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ - ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΖΗΣΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Οταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρίζει “Ιερά Κοράνια” στους Μουσουλμάνους τον συγυρίζουμε δεόντως!


ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ!


ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

__________


Ακόμη και όταν επισκέπτεται το Αγιον Ορος ο σεβαστός μας π. Θεόδωρος Ζήσης και άλλοι διαμαρτύρονται και χαρακτηρίζουν τους Αγιορείτες πατέρες - ούτε λίγο ούτε πολύ - ως προδότες της Πίστεως - και μάλιστα για τα ευρωαργύρια -, επειδή υποδέχτηκαν καθώς είχαν χρέος τον οικείο επίσκοπο στο Αγιον Ορος και δεν ύψωσαν μαύρες σημαίες όπως τους σχισματικούς Εσφιγμενίτες και κάποιους Λαυριώτες που ζήλωσαν την δόξα των Εσφιγμενιτών.


Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

____________


Οταν όμως έδωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στον Σουδανό πρόεδρο το “Ιερό Κοράνιο” ή όταν ο επίσκοπος Τούζλας Βασίλειος χάρισε το “Ιερό Κοράνιο” στο μουσουλμάνο στρατιωτικό διοικητή Senad Masovic στο Κόσοβο, το θέμα πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων και των σχολίων των αντιοικουμενιστικών ιστολογίων και εντύπων. Εγραψαν μεν κάποιοι για το θέμα μια φορά και μετά το έριξαν στον καιάδα της λήθης.


ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

___________


Τώρα με τη νέα διπλή ντροπή σε βάρος της Ορθοδοξίας που διέπραξε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο οποίος δώρισε “Ιερά Κοράνια” και στον Πρίγκηπα της Ιορδανίας και στον Μουφτή της Αιγύπτου, το θέμα ανεφέρθηκε μεν στα ιστολόγια, αλλά με καθόλου ή με υποτονικό σχολιασμό ή και επιτηδευμένη αποδοκιμασία: “Είναι κατανοητή από όλους μας η ανάγκη διατήρησης ισορροπιών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Για ποιο λόγο όμως ο Ορθόδοξος Πατριάρχης πρέπει να δωρίζει Κοράνια; Δεν θα μπορούσε να δωρίσει ένα πιο "ουδέτερο" δώρο;”


Αυτό είναι όλο!


Τουλάχιστον για την ώρα.!


ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

__________


Σε αντίθεση με την ενέργεια του Οικουμενικού Πατριάρχη για την οποία εκφράζεται διαρκώς - ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ - η αποδοκιμασία μας παρόλον ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκεται σε τουλάχιστον εξίσου εμπερίστατη θέση με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, με την Εκκλησία της Σερβίας και με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.


ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗ ΝΑ ΔΩΡΙΖΕΙ “ΙΕΡΑ ΚΟΡΑΝΙΑ”

__________


Η είδηση επομένως της διπλής επαίσχυντης ενέργειας του Πατριάρχη ιεροσολύμων από τη μια δείχνει το βαθμό της αήθειας ορθόδοξων ιεραρχών να χαρίζουν “Ιερά Κοράνια” λες και είναι μουφτήδες και όχι Ορθόδοξοι Ιεράρχες.


ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ "ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ"

___________


Από την άλλη όμως αποδεικνύει - για μια ακόμη φορά - ότι πολλοί μιλούν με μεγάλη αυστηρότητα για τις παρεκκλίσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου - ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ -, ενώ καταπίνουν κυριολεκτικά τη γλώσσα τους, όταν άλλοι Ορθόδοξοι ιεράρχες και μάλιστα πρωθιεράρχες προβαίνουν στις ακριβώς ίδιες επαίσχυντες ενέργειες.


Γι’ αυτό ακριβώς οι Οικουμενιστές κατηγορούν κορυφαίους εκπρόσωπους του αντιοικουμενισμού ότι άγονται από προσωπική ιδιοτέλεια και προσωπικές διαφορές όταν μιλούν για τα οικουμενιστικά ολισθήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και των άλλων ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όχι εξαιτίας της αντίθεσής τους προς τον Οικουμενισμό.


ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΖΗΣΗ) ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗ

____________


Ως γνωστόν ο π. Θεόδωρος Ζήσης έχει γυιο μοναχό στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα.


Περιττόν να τονίσω ότι και οι δύο - πατήρ και υιός Ζήσης - θα μείνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι με την ενέργεια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων αν σιωπήσουν ή αν προβούν σε υποτονική αντίδραση για να μην αντιμετωπίσουν οι ίδιοι προβλήματα.


Αν τηρήσουν ερμαφρόδιτη στάση - όπως έκαναν με την περίπτωση του Σεβ. Μητροπολίτη Αρτέμιου, που ξεσήκωναν και κατηγορούσαν όλους τους αλλους, ενώ οι ίδιοι φρόντισαν να μείνουν μακριά από τις συνέπειες της "κοινωνίας" μαζί του - θα αποδείξουν στην πράξη ότι οι Οικουμενιστές δικαίως τους κατηγορούν ως “Βαρθολομαιομάχους” και όχι ως αντιοικουμενιστές.


Αναμένουμε λοιπόν να αντιδράσουν με τη δέουσα αυστηρότητα για την αήθη ενέργεια του Μακαριότατου Πατριάρχη Ιεροσολύμων - τουτέστιν του οικείου επίσκοπου του π. Σεραφείμ (Ζήση) Αγιοσαββίτη - και ότι δεν θα προσπαθήσουν να την δικαιολογήσουν έμμεσα με τη σιωπή ή με υποτονική διαμαρτυρία.


Αυτά προς το παρόν (επαναλαμβάνω ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) και με την ελπίδα ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο π. Σεραφείμ (Ζήσης) Αγιοταφίτης θα μας κάνουν περήφανους και θα μας δώσουν την χαρά να τους επαινέσουμε για την έντονη διαμαρτυρία τους για την αήθεια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο οποίος - ειρήσθω εν παρόδω - επανέφερε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συμβούλιο των Αιρέσεων) από το οποίο το είχαν βγάλει οι δύο προκάτοχοί του.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΕΜΙΡ ΓΑΖΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ


Εκ της Αρχιγραμματείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

=======================


Τήν Τετάρτην, 5ην / 18ην Ἀπριλίου 2012, ὁ ἐξοχώτατος πρίγκηψ τῆς Ἰορδανίας κ. Ἐμίρ Γάζη, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Μουφτῆ τῆς Αἰγύπτου κ. Ἄλη Τζούμαση Τζαμάκ καί ὑπό ἄλλων θρησκευτικῶν καί πολιτικῶν προσωπικοτήτων τῆς Ἰορδανίας καί τῆς Παλαιστινιακῆς Αὐτονομίας, παρουσίᾳ τοῦ Ἐκπροσώπου τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν τοῦ Ἰσραήλ κ. Σεζάρ Μαρζῆε ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον.


Τόν Ἐξοχώτατον πρίγκηπα ὑπεδέχθη ἐνθέρμως ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, περιστοιχούμενος ὑπό τῶν Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων. Καλωσορίζων τόν πρίγκηπα ὁ Μακαριώτατος εἶπεν αὐτῷ ὅτι ἡ Ἱερουσαλήμ ὡς Ἁγία Πόλις ἀποτελεῖ ὑπόδειγμα θρησκευτικῆς συμβιώσεως Ἰουδαίων, Χριστιανῶν καί Μουσουλμάνων.


Ἐπί τῇ ἐπισκέψει ταύτῃ ὁ Μακαριώτατος ἐπέδωσεν εἰς τόν πρίγκηπα ἀντίγραφον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Βασιλικῆς τῆς Γεννήσεως ἐξ ἐλεφαντοστοῦν καί βιβλίον τοῦ Κορανίου ἐπίσης ἐξ ἐλεφαντοστοῦν. Εἰς δέ τόν Μουφτήν Ἄλυ Τζούμα ὁ Μακαριώτατος ἐπέδωσε πλακέτταν μετ’ ἐπιγραφῆς χωρίων τοῦ Κορανίου.


Μετά τήν ἐπίσκεψιν ταύτην εἰς τό Πατριαρχεῖον ὁ πρίγκηψ συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Μακαριωτάτου καί τῶν Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων καί τῆς συνοδείας αὐτοῦ κατῆλθεν διά τοῦ Κεντρικοῦ Μοναστηρίου καί τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἰακώβου τοῦ Ἀδελφοθέου εἰς τόν Ναόν τῆς Ἀναστάσεως καί ἐπεσκέφθη τό προσκύνημα τῆς Ἀποκαθηλώσεως, τόν Πανάγιον Τάφον, τό Καθολικόν καί τόν Γολγοθάν.”


No comments:

Post a Comment