Saturday, April 28, 2012

ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΛΕΝΤΗΣ - ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ

=================


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Πατρών” το ακόλουθο ωραίο απόσπασμα από κείμενο του οσίας βιοτής αντικανονικά εκθρονισμένου Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικολάου Σελέντη:


“Όσο πιο λασπωμένος είναι ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο νοσταλγεί την καθαρότητα, κι όσο πιο ταραγμένος είναι ο εσωτερικός μας κόσμος, τόσο περισσότερο διψάμε την ειρήνη και την ισορροπία των αγίων.


Ας είναι οι άγιοι ο διαρκής στόχος του κόσμου, ας τους πολέμα αυτός, ας τους φέρεται ψυχρά.


Στο βάθος τους έχει ανάγκη, γιατί αυτοί τον κρατούν, αυτοί τον ομορφαίνουν.


Αυτές λοιπόν οι έμψυχες εικόνες, έχουν κάτι μεγάλο και ουσιαστικό να ειπούν στις απονεκρωμένες ψυχές των ημερών μας, σ' όλους όσοι χωρίς νεύρο, χωρίς φωνή, χωρίς πρόσωπο, βουλιάζουν μέσα στη μάζα του τεχνοκρατούμενου κόσμου μας.”


Πόσοι θυμούνται σήμερα τον όντως άγιο ιεράρχη κυρό Νικόλαο που υπήρξε στόχος της μοχθηρίας και της κακίας του κόσμου και μάλιστα της Σεραφειμικής δεσποτείας;


Νιώθει κανείς βαθύτατη θλίψη όταν ακούει τα αλλεπάλληλα κύματα των επαίνων για ένα κούφο άνθρωπο, που ευτέλισε την Εκκλησία όσο οι χειρότεροι εχθροί Της.


Συμπόσια, δείπνα, εκδόσεις, αφιερώματα, άρθρα, ομιλίες και ότι άλλο φανταστεί ο νους του ανθρώπου για ιεράρχες όπως τον αείμνηστο Χριστόδουλο και τον Αδριανουπόλεως Δαμασκηνό.


Δηλαδή για κεκοιμημένους για τους οποίους αν είχαμε την πιο ελάχιστη χριστιανική αγάπη θα περιοζόμαστε να κάνουμε μνημόσυνα και σαρανταλείτουργα για την ψυχή τους και να δίνουμε τα ονόματά τους να τα μνημονεύουν στην Αγία Πρόθεση σε κάθε άγιο θυσιαστήριο.


Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση στην αγαπημένη μας πατρίδα.


Αντί να εμπνέεται από τους Αγίους, που τόσο πραγματικά έχει ανάγκη ο κόσμος, αναλίσκεται στο θρήνο και στον κοπετό για τους “επικοινωνιακούς”. Αντί να τρέφεται με το μάννα η ψυχή μας ποθεί τα σκόρδα και τα κρεμμύδια της Χριστοδουλικής δουλείας. Κρίμα.


No comments:

Post a Comment