Friday, April 13, 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι στην πραγματικότητα συμβαίνει. Πώς άρχισε αυτή η ιστορία και πώς θα τελειώσει.


Αν πρόκειται για άρνηση Ελληνικών παραγόντων να επιτρέψουν στον ηγέτη μιας υπερδύναμης να επισκεφθεί το Αγιον Ορος, πρόκειται για διπλωματική γκάφα ολκής και απόδειξη ότι δεν είμαστε πια ανεξάρτητο κράτος αλλά προτεκτοράτο που δηλώνουμε ανίκανοι να προστατεύσουμε ένα ξένο ηγέτη κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.


Αν πάλιν πρόκειται για παραπληροφόρηση η οποία άρχισε (αλήθεια απο πού;) και εντάχθηκε μέσα στο πλαίσιο της συνωμοσιολογίας τότε - ω τότε ! - θα αποδειχθεί στην πράξη ότι οι συνωμοσιολόγοι είναι όντως, όχι μόνον επικίνδυνα αφελείς, αλλά απίστευτα αναξιόπιστοι.


Εις εκατέραν των περιπτώσεων είμαστε εκτεθειμένοι.


Ως συνήθως!


Παρουσιάζουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Του Σταύρου Τζίμα

===============


Ωσάν να μην μας έφταναν οι υπόλοιπες σκοτούρες και τα βάσανα, ήρθε να μας κατακυριεύσει και η αγωνία αν θα 'ρθει σήμερα στο Αγιον Όρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η είδηση περί έλευσης του Ρώσου ηγέτη μολονότι μετέωρη πυροδότησε φήμες και θεωρίες συνωμοσίας, που άγγιξαν τα όρια του γραφικού. Όπως ήταν φυσικό προκάλεσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και κινητοποίησε τις ελληνικές αρχές σε υψηλό επίπεδο.


Η πληροφορία όμως δεν επιβεβαιωνόταν από πουθενά και μάλιστα Αθήνα και Κρεμλίνο δήλωναν άγνοια. Παρ' όλα αυτά οι ψιθυριστές, που έπιασαν αμέσως δουλειά, επέμεναν σερβίροντας μάλιστα μια εκδοχή που έδινε στο θέμα διαστάσεις διπλωματικού σκανδάλου: ο Ρώσος πρόεδρος, διέδιδαν, ήθελε να έρθει αλλά η ελληνική πλευρά δεν το επέτρεψε γιατί δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλειά του!


Οι αγωγοί της γκρίζας ενημέρωσης πήραν φωτιά. Μια ολόκληρη χώρα δεν μπορεί να προστατεύσει έναν ξένο ηγέτη, τι ξεπεσμός!


Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβεί σε επίσημη διάψευση υπογραμμίζοντας ότι όχι μόνο δεν έχει ενημερωθεί για ενδεχόμενη επίσκεψη Πούτιν, αλλά θα ήταν τιμή και διαφήμιση για την Ελλάδα να φιλοξενήσει μια τέτοια προσωπικότητα.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επί του Τύπου εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Μπισκόφ ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι δεν σχεδιάζεται τέτοιο ταξίδι. Το πράγμα όμως δεν μαζευόταν.


Οι φήμες ότι σκοτεινές δυνάμεις εμπόδισαν την επίσκεψη φούντωσαν στο Διαδίκτυο και αναπαράχθηκαν από κάποια MME βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε μια κοινωνία που στην απέλπιδα προσπάθειά της ν' αποδράσει από την οδυνηρή πραγματικότητα αναζητεί σωτήρες.


Η ματαίωση του προσκυνήματος, είναι δάκτυλος των Αμερικανών, της τρόικα και της Μέρκελ, μετέδιδαν οι συνωμοσιολογούντες και οι πάσης φύσεως πλασιέ θεωριών Ελοχίμ, Νεφελίμ κ.λπ.


Ο λόγος: Να αποτραπεί, η κάθοδος του Λευκού Αγγέλου (έτσι αποκαλείται στη σύγχρονη Ελλάδα ο προεπαναστατικός μας «Μόσκοβος που θα φέρει το σεφέρι») ο οποίος Θα μας σώσει από τα δεινά φέρνοντας χρήμα και επενδύσεις και δεν είναι άλλος από τον ρώσικο παράγοντα!


Κάποιοι άλλοι διακινούσαν σενάριο που ήθελε τον Ρώσο πρόεδρο να μεταβαίνει στο Βατοπέδι όπου σε ανταπόδοση της εκστρατείας του Κρεμλίνου υπέρ του Εφραίμ θα του γινόταν αποθεωτική υποδοχή. Κάτι τέτοιο όμως, διέδιδαν, θα ενίσχυε τη θέση του Εφραίμ στις δικαστικές του περιπέτειες και η κυβέρνηση δεν το επιθυμούσε, γι' αυτό μεθόδευσε τη ματαίωση του ταξιδιού.


Μ' αυτά και μ' αυτά ο Πούτιν δεν είχε εμφανιστεί μέχρι χθες, όπως βεβαίωναν οι πληροφορημένοι του είδους και κατά πώς φαίνεται θα την περάσουμε «ακόμα τούτην άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες». Και επειδή δεν είμαστε μόνοι μας σε τούτο τον κόσμο διεθνώς μαθεύτηκε ότι οι Ελληνες είναι ανίκανοι να φρουρήσουν έναν ξένον ηγέτη. Ανω σχώμεν τας καρδίας.



ΠΗΓΗ:



Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ,



Η Καθημερινή


No comments:

Post a Comment