Saturday, April 21, 2012

ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 900,000 ΠΟΛΙΤΩΝ


ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 900,000 ΠΟΛΙΤΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Διαβάζουμε στην “Ελευθερία” Λαρίσσης ότι “το υπουργείο Υγείας με μια λιτή ανακοίνωση προχθές βράδυ σημείωνε πως άγνωστοι «παραβίασαν ηλεκτρονικά το σύστημα, καταχωρώντας 1.500.000 πλαστές συνταγές» ενώ χθες, πέντε Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας μεταξύ των οποίων και της Λάρισας, κατήγγειλαν το σύστημα ως διάτρητο.”


Η είδηση θα έπρεπε να συγκλονίσει το Πανελλήνιο.


Και όμως!


"Κώνωψ επί κέρατος βοός” αποδείχτηκε η αποκάλυψη αν και πέντε ιατρικοί σύλλογοι προσέφυγαν ήδη στη Δικαιοσύνη και καταγγέλλουν δημόσια το Υπουργείο Υγείας.


Ενα σχεδόν εκατομμύριο πολίτες, μετά την υποκλοπή των προσωπικών τους δεδομένων, είναι ευάλωτοι σε κάθε είδους ενόχληση.


Οσοι έκλεψαν τα προσωπικά τους δεδομένα - αλλά και όσοι θα τα αγοράσουν έναντι αδρής αμοιβής από τους χάκερς - θα έχουν τη δυνατότητα να παρενοχλούν τους ασθενείς.


Αυτό μπορεί να γίνεται με την αποστολή ανεπιθύμητων εμπορικών διαφημίσεων (με ηλεκτρονική ή συνήθη αλληλογραφία ή τηλεφωνήματα)!


Υπάρχει όμως ενδεχόμενο να γίνουν θύματα κάθε είδους διαπόμπευσης ή και εκβιασμού.


Το πιο αποκαρδιωτικό από όλα είναι ότι εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν άνθρωποι - και μάλιστα συνειδητοί χριστιανοί -, οι οποίοι όχι μόνον δεν ανησυχούν για το γεγονός, αλλά και προσπαθούν να υποστηρίξουν το ηλεκτρονικό φακέλλωμα ως απαραίτητο για την επιβολή δίκαιης φορολογίας!


Τι να πει κανείς;


No comments:

Post a Comment