Wednesday, April 18, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, "ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ", ΤΕΥΧΟΣ 50


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
__________

"Φωτεινή Γραμμή", Τριμηνιαίον περιοδικόν ιστορικού, πολιτιστικού, οικολογικού και κοινωνικού περιεχομένου - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος. Πνευματικός σηματοφόρος του ιδρύματος προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών του Διορθοδόξου Συνδέσμου “Ο Απόστολος Παύλος” και του σωματείου “Οι φίλοι του τάματος του έθνους”, Τεύχος 50ον, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012, σσ. 84.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Συμπλήρωσε ήδη 50 τεύχη το περιοδικό “Φωτεινή Γραμμή”, που εκδίδει το ευσεβές και φιλάνθρωπο ζεύγος Ιωάννη και Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου.

Το περιοδικό περιέχει πληθώρα κειμένων που αφορούν την προσπάθεια για την ανέγερση του “Τάματος του έθνους”, τους αγώνες για την επιβίωση των χριστιανικών εντύπων εξαιτίας των τελών κυκλοφορίας που έφερε η νέα νομοθεσία και πολλά άλλα πνευματικά και εθνικά ζητήματα.

Από τα κείμενα του τεύχους μας εντυπωσίασε - ως εικός - ιδιαίτερα το άρθρο που επιγράφεται “Ο κουφός βάτραχος”.

Η έκδοση κοσμείται με ωραίο πολύχρωμο εξώφυλλο που παρουσιάζει την τοιχογραφία του Παντοκράτορος στον τρούλο του ιερού ναού του Αγίου Νέου Οσιομάρτυρος Παύλου εις Αροανίαν Καλαβρύτων.

Συγχαίρουμε θερμά το φιλάνθρωπο ζεύγος Αναγνωστοπούλου για το πολυσχιδές και λίαν φιλόδοξο κατά Θεόν έργο που επιτελούν και ευχόμαστε γόνιμη συνέχεια και ο Θεός να τους αξιώσει να δουν σύντομα την πραγματοποίηση του οράματός τους για την ανέγερση του “Τάματος του έθνους”.

No comments:

Post a Comment