Wednesday, March 28, 2012

Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


“Οταν ασκούμαστε στη σιωπή του Αγίου Ορους κηρύττουμε εκκωφαντικά”, είπε σε μια ομιλία του ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Βασίλειος (Γοντικάκης).


Ακούμε καθημερινά σε ποιο βαθμό το Αγιον Ορος επηρεάζει τη ζωή της Ελλάδας και επέκεινα.


Μέχρι κι ο “καπετάν Γιώτης” (ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης) πέθανε στα χέρια του Θεού μετά την κατάνυξη που αισθάνθηκε όταν επισκέφθηκε το Αγιον Ορος.


Αλλά και ο πρώην ηγέτης σύμβολο της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έδειξε ότι το εκκωφαντικό κήρυγμα του Αγίου Ορους ακούστηκε περισσότερο από ότι η έκρηξη της Σαντορίνης ή του Κρακατάο. Εφτασε μέχρι την επαναστατική Κούβα που ήταν στα χέρια του Κάστρο - και παραμένει σε μεγάλο βαθμό και σήμερα - ένα πραγματικό κάστρο του Σοβιετικού μοντέλου.


Οντως! Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος έχει δίκαιο. Οι μοναχοί ακόμα και με τη σιωπή τους κηρύττουν εκκωφαντικά.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ

=================


Οι εμβληματικές μορφές δύο διαφορετικών «κόσμων» συναντήθηκαν σήμερα στην Κούβα. Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, πρώην πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο δέχθηκε στην Αβάνα, τον γερμανικής καταγωγής Πάπα Βενέδικτο 16ο, κατά την τελευταία ημέρα της ποιμαντικής επίσκεψης του στην Κούβα.


Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ του 85χρονου "Lider Maximo" και του σχεδόν συνομηλίκου του, Πάπα Βενεδίκτου, 84 ετών.


Ο Φιντέλ Κάστρο είχε συναντηθεί δύο φορές με τον προκάτοχο του σημερινού Πάπα της Ρώμης, μακαριστό Ιωάννη Παύλο Β΄ στο Βατικανό το 1996, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής επίσκεψης του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στην Κούβα, το 1998.


Το 2004 o Φιντέλ Κάστρο υποδέχθηκε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη πνευματικότητα και μαρτυρία ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ζωή στην Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


No comments:

Post a Comment