Wednesday, March 28, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ "ΘΕΟΛΟΓΕΙ" ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ “ΘΕΟΛΟΓΕΙ” ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Είναι να μην ανοίξει το στόμα του ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος. Απαξ και το άνοιξε ρέουν μελίρρυτοι ποταμοί θεολογικής σοφίας.!!!

Σήμερα λοιπόν του ήρθε η φαεινή ιδέα να θεολογήσει “εναρμόνιον μέλος θεολογίας” στη Σχολή Ευελπίδων.

Ιδου τι είπε για διάφορα θέματα.

(Τα λόγια του Μακαριότατου παρατίθενται με συνήθη πλάγια στοιχεία και τα δικά μας σχόλια με έντονα όρθια στοιχεία).

“Στη Σχολή Ευελπίδων βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους σπουδαστές για επίκαιρα θέματα.


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ
_________

Για τις αντιδράσεις στο διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς ο Μακαριώτατος είπε:

«Δεν κάναμε ποτέ εμείς διάλογο μόνοι μας, ως Ορθόδοξοι Έλληνες, με τους Καθολικούς. Ούτε οι Ρώσοι θα μπορούσαν να πάνε μόνοι τους. Ήρθαν όλοι οι Ορθόδοξοι, ψήφισαν και είπαν θα κάνουμε το διάλογο με τους Καθολικούς, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και ορισμένους όρους. Έρχονται μερικοί Αρχιερείς – και επηρεάζουν και μερικούς λαϊκούς – και λένε “τι τον θέλουμε αυτόν τον διάλογο;”

Κατ’ αρχήν, χριστιανικά, δεν μπορούμε να απορρίψουμε ποτέ τον διάλογο. Με όλους πρέπει να μιλάμε. Το θέμα είναι να κρατάμε εμείς την αλήθεια. Έχουμε, λοιπόν, αυτόν τον διάλογο και υπάρχουν μερικοί που λένε “όχι!”. Μα δεν είναι απόφαση μόνο δική μας. Είναι απόφαση που έχουν πάρει όλοι οι Ορθόδοξοι. Δεν είναι θέμα δικό μου να πω “όχι στο διάλογο”.

Συνήλθαν όλοι οι Ορθόδοξοι και αποφάσισαν να μιλήσουν και με τους Καθολικούς. Τώρα τελευταία μιλάμε και με το Ισλάμ, να μιλήσουμε και με τους Διαμαρτυρομένους κ.λπ. Η προσοχή του διαλόγου είναι μέχρι πού φτάνουν, εάν ζητούν να κάνουμε παραχωρήσεις, συμφωνίες κ.λπ. Η Εκκλησία μας, λοιπόν, δεν έχει παρατηρήσει σημεία με βάση τα οποία πρέπει να πούμε πως διακόπτουμε τον διάλογο».

ΣΧΟΛΙΟ
_______

Ποιους ρώτησε εκ των προτέρων ο αλήστου μνήμης Πατριάρχης Αθηναγόρας για να άρει τα αντικανονικά αναθέματα κατά των Παπικών, Μακαριότατε;

Ουδένα ασφαλώς!

Επομένως γιατί ψεύδεσθε, αφού γνωρίζετε ότι πρώτα έκανε ότι έκανε ο Αθηναγόρας και αργότερα εκμαίευσε τη συγκατάθεση των υπόλοιπων;

Πότε ρωτήθηκαν ΟΛΕΣ οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες για την συμμετοχή ορισμένων στο ΠΣΕ;

Γιατί και πάλιν ψεύδεσθε, Μακαριότατε;

Ποιοι αρχιερείς λένε να μην υπάρχει διάλογος με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους και παρασύρουν και λαικούς (ξεχάσατε τους κληρικούς και τους μοναχους) σ’ αυτή την άρνηση;

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι και πάλιν ψεύδεσθε Μακαριότατε!

Ουδείς αρνείται την ανάγκη διεξαγωγής διαλόγου.

Απλά ορισμένοι αρχιερείς, πρεσβύτεροι, διάκονοι, μοναχοί και λαικοί υπενθυμίζουν ότι τα οικουμενιστικά ανοίγματα που εξυπακούουν εκπτώσεις σε θέματα πίστεως είναι απαράδεκτα.

Οπως είναι λ.χ. η ΙΣΟΤΙΜΗ συμμετοχή ορισμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών στο ΠΣΕ και οι προδοτικές συμφωνίες του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ, καθώς και τα προδοτικά για την Ορθοδοξία κείμενα της κοινής επιτροπής του διαλόγου Ορθοδόξων και Παπικών στη Ραβέννα, στο Πόρτο Αλέγκρε και στην Ελούντα.

Απαράδεκτη επίσης είναι η συνεχής καταπάτηση των Ιερών Κανόνων με τις συνεχείς συμπροσευχές που γίνονται με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Γι’ αυτά τα άνομα έχουν αντίρρηση οι παραδοσιακοί χριστιανοί, και όχι για τη διεξαγωγή των διαλόγων, που είναι όντως επιβεβλημένο χρέος της Εκκλησίας.

Γι’ αυτό, Μακαριότατε, σας παρακαλούμε να μην ψεύδεσθε και να μη συκοφαντείτε τους πιστούς που διαμαρτύρονται για τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς.


Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ “ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗΣ” ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
__________

Σχετικά με την έννοια της Νεο - πατερικής ή Μετα - πατερικής Θεολογίας:
«Η εποχή μας έχει βγάλει κι αυτή Πατέρες. Η νεοπατερική, την είπανε μεταπατερική, δεν είναι άλλη θεολογία, είναι χρονικό πράγμα. Όπως θα λέγαμε η σύγχρονη θεολογία, οι σύγχρονοι θεολόγοι. Περιμένουμε, βέβαια, την απάντηση του Σεβ. Δημητριάδος. Εάν είναι, λοιπόν, ζήτημα χρονικό, δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε».

ΣΧΟΛΙΟ
_________

Αν αυτή είναι η ερμηνεία που δίνουν στο όρο “μεταπατερική” θεολογία, δηλαδή ότι και η εποχή μας βγάζει Πατέρες, Μακαριότατε, τότε όντως δεν έχουμε πρόβλημα!

Αναμένουμε λοιπόν τους “Ακαδημαικούς” του Βόλου, τους Αγουριδικούς της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, τους “Συναξιακούς” κτλ. να κάνουν την καλή υποχώρηση - τη χριστιανική υποχώρηση - και να σταματήσουν να διδάσκουν αυτά τα προτεσταντιλίκια.


ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
__________

Σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία και τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους:
«Όταν βλέπω ότι την περιουσία τη δίνω στον φτωχό και την παίρνεις και τη δίνεις στον πλούσιο, δεν θα διαμαρτυρηθώ; Τώρα τι λέει ο νόμος, όποια περιουσία δόθηκε το 1952 και δεν έχει διατεθεί, το κράτος μπορεί να τη δώσει όπου θέλει».
«Είμαστε υπέρ του χωρισμού, όχι γιατί το θέλουμε εμείς, εμείς δεν θα το ζητήσουμε ποτέ. Εάν μας πούνε ότι δεν μας θέλουν, θα το κάνουμε. Θα περάσουμε καλύτερα. Μόνοι μας δεν θα το κάνουμε, γιατί μπορούμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη.»

ΣΧΟΛΙΟ
______

Επιτέλους! Είπε και κάτι σωστό ο Μακαριότατος! For a change! Από καιρού εις καιρόν του έρχονται και κατά Θεόν ελλάμψεις! Δυστυχώς όχι πολύ τακτικά!


ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
_______

Σχετικά με τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και τις εξελίξεις στη Συρία:
«Στο Ιράκ χάθηκε ο Χριστιανισμός όλος. Πρέπει να μας απασχολήσει το θέμα των Χριστιανών γύρω από τη Μεσόγειο. Φεύγουν από όλα αυτά τα μέρη για να γίνουν αραβικά. Δεν πρέπει εμείς να νοιαστούμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους;»


ΣΧΟΛΙΟ
_________

Δεν φεύγουν οι χριστιανοί από το Ιράκ και τις άλλες Αραβικές χώρες για να γίνουν τα κράτη Αραβικά, Μακαριότατε, επειδή Αραβικά αυτά τα κράτη είναι από αιώνες.

Αλλωστε Αραβες είναι και οι χριστιανοί αυτών των χωρών.

Φεύγουν - για να ακριβολογούμε διώχνουν - τους χριστιανούς οι μουσουλμάνοι, για να κάνουν τα Αραβικά κράτη αμιγώς μουσουλμανικά.

Γι’ αυτό ασφαλώς έχει υποχρέωση η Εκκλησία της Ελλάδος, όλες οι άλλες Εκκλησίες, αλλά και κάθε άνθρωπος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα να αντιδράσει.


ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
________

Τέλος, για τα μέτρα που ελήφθησαν για τις πρόσφατες παρελάσεις ο Μακαριώτατος τόνισε:
"Τα μέτρα που ελήφθησαν πριν μερικές μέρες είναι ταπεινωτικά για όλους μας.

ΣΧΟΛΙΟ
_______

Σωστά, Μακαριότατε, αλλά δεν μας εξηγήσατε για ποιο λόγο σταθήκατε αλληλέγγυος και είχατε μυστικά και φανερά διαβούλια με τον ΓΑΠ και τους υπόλοιπους προσφιλείς στη Μακαριότητά σας Πασόκους.

Δεν μας εξηγήσατε πώς κατορθώσατε με την ένοχη συνεργασία - συνωμοσία σας για να ακριβολογούμε - με τον ΓΑΠ και τους άλλους Πασόκους, να φέρετε την Εκκλησία στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα.

Αυτές τις ενοχές σας γιατί τις κρύψατε, Μακαριότατε;

Πότε θα απολογηθείτε στο ποίμνιό σας για την ένοχη σας συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και για την αφειδή υποστήριξη, που παρέχετε στον κ. Γιαγκάζογλου, για να μετατρέψει το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, αντί να κάνει ορθόδοξη αγωγή στα παιδιά μας, όπως επιτάσσει και το Σύνταγμα;

No comments:

Post a Comment