Wednesday, March 21, 2012

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ














Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Σχολιαστής άρθρου που έγραψα για τον αιρετικό χαρακτήρα του Μακρακιστικού κόμματος του σεβαστού μας π. Βασίλειου Βολουδάκη “Κοινωνία”, μου έγραψε ότι και αυτός διαφωνεί με την ιδέα σύστασης κόμματος από τον π. Βασίλειο, αλλά και για την εκλογή του γυιού του κ. Εμμανουήλ Βολουδάκη στην προεδρία του κόμματος.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

__________________


Διερωτώμαι. Για ποιο λόγο είναι δυνατόν να έχουμε αντίρρηση για την εμπλοκή του γυιού του σεβαστού μας Γέροντα - του π. Βασιλείου Βολουδάκη εννοώ - στην πολιτική και στα κομματικά;


Ο κ. Εμμανουήλ Βολουδάκης είναι λαικός. Δεν είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να πολιτεύεται, να υποβάλλει υποψηφιότητα και να συμμετέχει στη συγκρότηση κόμματος;


Βάσει ποιας λογικής ή δικαιοσύνης ή βάσει ποιου νόμου ή βάσει ποιου κανόνα είναι δυνατόν να υπάρχουν αντιρρήσεις για την ανάμιξη του γυιού του σεβαστού μας π. Βασιλείου στην πολιτική;


Προσωπικά δεν βλέπω κανένα απολύτως πρόβλημα με την ανάμιξη του κ. Εμμανουήλ Βολουδάκη στην πολιτική.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

_________


Το πρόβλημα - το σοβαρό πρόβλημα - εστιάζεται αποκλειστικά στον σεβαστό μας π. Βασίλειο Βολουδάκη, ο οποίος - ως μη όφειλε - ενεργεί ως κομματάρχης, ως “Αγιατόλαχ” των παρασκηνίων, ως ο πραγματικός πρόεδρος του κόμματος, ως Παποκαίσαρας, ως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του κόμματος, ως ο θεωρητικός του κόμματος.


Και αυτά ενώ πλειάδα Οικουμενικών Συνόδων απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την ανάμιξη κληρικών στα πολιτικά δρώμενα.


ΚΗΡΥΣΣΕΙ "ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ" ΠΑΠΟΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΠΛΑΝΗ

_______


Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο σεβαστός μας π. Βασίλειος Βολουδάκης διατυπώνει απροκάλυπτα παποκαισαρικές πλάνες.


Κηρύσσει "γυμνή τη κεφαλή" την παπική διδασκαλία ότι η κοσμική εξουσία πηγάζει από την ιερατική!!!


Δηλαδή υιοθέτησε την κακοδοξία των Παπικών για τη σχέση των εξουσιών, η οποία αντιφάσκει ευθέως την διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου.!


Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ! ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ!

___________


Σε αυτές τις συγκεκριμένες και ουσιαστικές αντιρρήσεις, ο σεβαστός μας π. Βασίλειος, δεν αντιτάσσει ούτε ένα ουσιαστικό επιχείρημα!


Πού να τα βρει άλλωστε τα επιχειρήματα αφού εφαρμόζει μια πρακτική εντελώς άγνωστη στη δισχιλιετή παράδοση της Εκκλησίας;


Περιορίζεται να καταφεύγει σε λαικίστικα και δημαγωγικά συνθήματα του τύπου “Κλήρος και λαός μαζί” , “Είμαστε συνεχιστές του Καποδιστρίου”, “Χριστόν ή Βαρραβάν”, “Θέλουν να χωρίσουν τον κλήρο από το λαό”, “Η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει” ή “αλεπουδιές” του τύπου “Δεν είμαστε Μακρακιστές επειδη δεν είμαστε “κόμμα”, αλλά “παράταξη”, “Δεν κάνω προεκλογική εκστρατεία, αλλά παρουσιάζω το βιβλίο μου”, κοκ..


Στο μεταξύ έχει μετατρέψει τις ενοριακές συναντήσεις στον Αγιο Νικόλαο Πευκακίων σε γιάφκα του κόμματος κατά τις οποίες αναλύει ο ίδιος ή άλλοι πολιτικά θέματα, που στοχεύουν να ελκύσουν ψηφοφόρους στο Μακρακιστικό κόμμα του.!!!


ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ

_______


Γι' αυτό επιβάλλεται ανυπερθέτως ο σεβαστός μας π. Βασίλειος να αποκηρύξει την αίρεση του παποκαισαρισμού, να αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από τον κομματικό στίβο και να αφήσει τη διαχείριση των πολιτικών θεμάτων στα λαικά μέλη της “Κοινωνίας” (του γυιου του - για τον οποίο επαναλαμβάνω δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να πολιτεύεται - ή όποιων άλλων ανέλαβαν τη διαχείριση του κόμματος - της “παράταξης” έστω - μετά την παραίτηση του κ. Εμμανουήλ Βολουδάκη.

2 comments:

  1. Το βιβλίο το διαβάσατε κ.Τελεβάντο;Θα θέλαμε μία βιβλιοκρισία εάν σας το στείλουν!

    ReplyDelete
  2. Γράφω πάντοτε βιβλιοκρισίες για όλα τα βιβλία που μου στέλλουν.

    ReplyDelete