Tuesday, March 27, 2012

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Ακόμη και Τουρκοκυπριακές εφημερίδες επισημαίνουν τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης των εκκλησιών που μαγάρισαν οι μουσουλμάνοι στο Βορρά και μάλιστα ναοί που αποτελούν παγκόσμιους θησαυρούς πολιτιστικής κληρονομιάς.
“Η εκκλησία του Αγίου Αυξεντίου στην κατεχόμενη Κώμη Κεπήρ της επαρχίας Αμμοχώστου κινδυνεύει πραγματικά με κατάρρευση.

Η εφημερίδα “Κίπρις” που δημοσιεύει το άρθρο καλεί τους “αρμοδίους” να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα επιδιόρθωσης και συντήρησής της, λόγω του ότι αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.” (Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ρομφαία”)

Δημοσιεύονται επίσης στην εφημερίδα αρκετές φωτογραφίες από την σημερινή κατάσταση του ναού που είναι πολύ κακή.

Αυτά τα βλέπουν οι επαναπροσεγγιστές; Τα αντιλαμβάνονται οι πολυπολιτισμικοί; Τα ακούουν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι, ο κ. Γιαγκάζογλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η λοιπή χορεία των εθελόδουλων και των Τουρκολάγνων;

Νομίζουμε πώς όχι, αλλιώς δεν θα γύριζαν οι Γιαγκαζουγλικοί Σύμβουλοι, όπως καλή η ώρα ο κ. Φύτας, τις περιφέρειες και να λένε απροκάλυπτα ψέμματα ότι δήθεν το μάθημα των θρησκευτικών εξακολουθεί, και με τα νέα προγράμματα σπουδών, να έχει ως στόχο του την ορθόδοξη αγωγή.

Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Σύμβουλος ότι γίνεται καταγέλαστος με αυτή τη φτηνή προπαγάνδα, αφού τα προγράμματα σπουδών έχουν δημοσιευθεί και όλοι γνωρίζουν από το περιεχόμενό τους ότι το νέο μάθημα των θρησκευτικών θα είναι πολυπολιτισμικό, κοινωνιολογικό και θρησκειολογικό και όχι ορθόδοξο;

Η Εκκλησία της Κύπρου ας μη διστάσει να καταγγείλει αμέσως την Τουρκία παντού για την εγκατάλειψη των χριστιανικών μνημείων στη φθορά και την καταστροφή.

No comments:

Post a Comment