Wednesday, March 28, 2012

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΔΙΕΝΕΞΗ TOY ΣΕΒ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Φαίνεται ότι η διένεξη του Μακαριότατου και του Σεβασμιότατου Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) Χρυσόστομου είναι παρελθόν αν κρίνουμε τουλάχιστον από τη σύσκεψή τους για τον θρησκευτικο τουρισμό.

Η συνάντηση των δύο ιεραρχών έγινε τη παρουσία και άλλων και δη της σκιάς του Μακαριότατου Θεοφιλέστατου Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Και όχι μόνον φάινεται ότι απεκατεστάθησαν οι σχέσεις τους αλλά και ότι ο Σεβασμιότατος Δωδώνης θα είναι μέλος της αντιπροσωπείας που θα συνοδεύσει τον Μακαραιότατο να πραγματοποιήσει την “ειρηνική” του επίσκεψη σε λίγες μέρες στην Εκκλησία της Ρωσίας και αυτό όπως μας πληροφορούν - κατόπιν επιθυμίας της Εκκλησίας της Ρωσίας.!!!

Αφήνω στη φαντασία των αναγνωστών του τι συνέβη για να φτάσουμε στις σημερινές εξελίξεις. Εμείς πάντως εκφράζουμε τη χαρά μας για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο ιεραρχών.

Είδες τι κάνει, αδελφέ, ο θρησκευτικός τουρισμός;!!!

Παραθέτουμε ση συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΡΩΣΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Του Νίκου Παπαχρήστου
===================

Μνημόνιο Συνεργασίας στο Θρησκευτικό Τουρισμό θα υπογράψουν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκκλησία της Ρωσίας με την Εκκλησία της Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, τον ερχόμενο Μάιο στη Μόσχα.

Για τον σκοπό αυτό ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Συνοδικό Μέγαρο, με τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για ζητήματα που άπτονται του θρησκευτικού τουρισμού.

Στην 20λεπτη συνάντησή παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ καθώς και ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων, ο οποίος ενημέρωσε για τ’ αποτελέσματα της συμμετοχής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο π. Σπυρίδων μετέφερε την επιθυμία του Πατριαρχείου Μόσχας όπως η υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας να πραγματοποιηθεί από τους επικεφαλής των αρμοδίων Γραφείων Θρησκευτικού Τουρισμού των δύο Εκκλησιών. Ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιη η συμμετοχή του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου στην επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα ταξιδέψει στην Ρωσία τον Μάιο.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Γραφείο Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου θα προετοιμάσει ένα προσχέδιο με τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους τομείς και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Εκκλησία της Ρωσίας στον θρησκευτικό τουρισμό. Το προσχέδιο αυτό θα μελετήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στην επόμενη συνεδρίασή της, αφού πρώτα ενημερωθεί από τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο. Το επόμενο διάστημα τα Γραφεία Θρησκευτικού Τουρισμού των δύο Εκκλησιών θα συνεργαστούν ώστε να διαμορφώσουν από κοινού το κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας.


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment