Thursday, March 15, 2012

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

=======


Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:


“Ο ηγέτης της Κυπριακής Εκκλησίας μιλώντας στο London Greek Radio (LGR) εκτίμησε ότι το Κυπριακό «δεν πάει καλά» και θεωρεί αναληθείς τους ισχυρισμούς ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται γίνονται στη βάση μιας διαπεριφερειακής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.


«Δεν συζητούμε πλέον για ομοσπονδία, έχουμε φύγει από τη βάση της ομοσπονδίας και κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και την ΕΕ και τα ΗΕ και τους πάντες. Η Τουρκία αυτήν τη στιγμή συζητά μόνο για δύο κράτη, εκεί κατευθύνονται οι συνομιλίες», είπε.


Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, η Τουρκία επιθυμεί μόνο μια «ελαφρά σύνδεση» μεταξύ των δύο κρατών στο νησί και τούτο «σκόπιμα», προκειμένου «να έχουν και το άλλο τους πόδι οι Τούρκοι στο νότο, ούτως ώστε να τουρκοποιηθεί το νησί μας πιο εύκολα και πιο γρήγορα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια «έχουν ξεχαστεί και η εισβολή και η κατοχή».


«Γι’ αυτό πιστεύω», πρόσθεσε, «ότι με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές πρέπει αυτός ο λαός να ενδιαφερθεί και να ψηφίσει άνθρωπο, ο οποίος θα μπορεί από τη μια να τοποθετήσει το Κυπριακό στη σωστή του διάσταση, αλλά και από την άλλη να έχει το νεύρο να υλοποιήσει αυτήν τη γραμμή», υπογράμμισε».


ΟΡΘΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

_________


Πολύ ορθές οι παρατηρήσεις του Μακαριότατου ότι η Τουρκία θέλει λύση δύο κρατών και ότι ο μόνος λόγος που ζητά κάποια χαλαρή σχέση των δύο κρατών είναι για να βάλει πόδι και στο νότιο τμήμα του νησιού.


Πολύ ορθή επίσης η άποψη ότι ο λαός πρέπει να εκλέξει ηγέτη, ο οποίος θα επανατοποθετήσει το Κυπριακό ως θέμα εισβολής και κατοχής.


ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

___________


Δυστυχώς όμως, αν κρίνω από τις κατά καιρούς δηλώσεις του Μακαριότατου, δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί ορθά το θέμα του πλούτου του φυσικού αερίου για τη λύση του Κυπριακού.


Οι Τουρκοκύπριοι, πιστεύει ο Μακαριότατος, θα δελεαστούν και θα διώξουν τους εποίκους και τα στρατεύματα κατοχής για να μοιραστούν με τους Ελληνοκυπρίους τον πλούτο που θα εισρεύσει στα ταμεία του κράτους από την εκμετάλλευσή του.


Υπάρχουν τρία δεδομένα που αγνοεί η άποψη αυτή του Μακαριότατου.


1.) Οι Τουρκοκύπριοι στο Βορρά είναι ήδη μειοψηφία. Αρα και να θελήσουν να αντιδράσουν δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα.


2.) Ας μην είναι καθόλου σίγουρος ο Μακαριότατος ότι ακόμη και οι μη εθνικιστές Τουρκοκύπριοι ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση στο Κυπριακό που θα διαφέρει ουσιαστικά από λύση τύπου σχεδίου Ανάν. Ας μην ξεχνάμε την εμπειρία που είχαμε με τον κ. Ταλάτ.


3.) Αλλά ακόμη και αν θέλουν οι Τουρκοκύπριοι να τα βρουν με τους Ελληνοκυπρίους υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες πάνοπλα στρατεύματα κατοχής τα οποία ασφαλώς θα πνίξουν εν τη γενέσει του οποιονδήποτε κίνημα θα στρέφεται ενάντια στην Τουρκική κατοχή.


Επομένως ο Μακαριότατος κάνει καλά να μη λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που λέγεται Τουρκία, αλλά και χωρίς τα εθνικιστικά στοιχεία που βρίσκονται στην εξουσία στα κατεχόμενα εδάφη μας.


Είναι εξωπραγματικό να πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα φύγει από την Κύπρο για να αποκτήσουν οι Τουρκοκύπριοι μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια.


Ο πλούτος από το φυσικό αέριο δεν θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της Κύπρου επειδή οι Τουρκοκύπριοι θα διώξουν τις κατοχικές δυνάμεις.


Ο πλούτος που θα εισρεύσει στα Κυπριακά ταμεία πρέπει να επενδυθεί για την αγορά αξιόμαχου πολεμικού υλικού, για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, επειδή η Τουρκία δεν θα επιστρέψει ποτέ με την πένα αυτά που κατέλαβε με τη λόγχη.


1 comment:

  1. Μια τζαι μιλάμε για αέριο άκουσα τζαι το εξης περίεργο σήμερα, που τα κυπριακά Μέσα Μαζικης Εξαθλίωσης!Κάποιος υπουργός, ακελικός, ονόματι "αναγοιωτός",ο κ.Συλιτζιώτης, λένε ότι, είναι ο κατεξοχήν ειδικός στο θέμα του αερίου!Εδώ μπαίνουν αρκετα λογικά ερωτήματα!1.Σε ποιόν πανεπιστήμιο διδάχθηκε και έγινε ειδήμον περι του κυπριακού αερίου;2.Πότε πρόλαβε;3.Έσση το πτυχείον του κορνιζαρισμένο πίσω που το γραφείο του;4.Ή τον αγορεύσανε σε κανένα πανεπιστήμιο διδάκτορ αερίου;5.Πότε έγινεν έτσι χάπενιν τζαι έχασα το;6.Επίσης,σε τι είδους αέριο πείρε ειδικότητα;7.Ξέρουμε ούλοι μας,ότι που το δημοτικό τα αέρια ενι πάμπολλα!!!8.Επίσης ξέρουμε ότι με της νηστείες στην Κύπρο τρώμε πολλά φασόλια!9.Παράγουμε τζαι "φυσικόν αέριον" γιόρκιν!!!10.Μήπως η ακελική, πλυν άτιμη τζαι άθεη κυβέρνηση, του Καταστρόφια μας(χαρίζουμεν τους τον, στους πραγματικούς αδελφούς του Τούρκοκύπριους, που εν να διώξουσιν τον Αττίλα!!!), που δεν ήξερε που κόφκι το Μαρί(τάχα μου, τάχα μου),είναι διδάκτορες του γίορκιν κυπριακού εκ φασολλάδων "φυσικού αερίου";11.Απλά απορώ διότι που την στιγμή που βρέθηκαν τα κοιτασματα αερίου εγίναν ούλοι ειδικοί για αέρια! Εφόσον είμαι άνεργος(ελέο Καταστρόφια)η γυναίκα μου λαλεί μου να πάω να καταθέσω τζαι εγω τα δοκτωρά μου....άνθρωπος είμαι τζαι κατέχω τζαι εγω το "άθλημα"-θέμα όπως τον Συλητζιώτη ,υπόσχομαι να μεν κουβαλήσω άλλους αναγοιωτούς όμως!!!

    ReplyDelete